post image

Ο Άγιος Βαλεντίνος και ο έρωτας στο πιάτο μας

Απόλαυση για όλες τις αισθήσεις

 

Πολύ μελάνι έχει χυθεί ανά τους αιώνες για τον έρωτα και έχουν γραφτεί ύμνοι αξεπέραστοι για το υπέρτατο συναίσθημα και την κινητήρια δύναμη των ανθρώπων. Όμως ο λαός μας περίτρανα ομολογεί πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι γι’ αυτό ο λιγούρης κι καψούρης έχουν τον ίδιο στόχο. Να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Και η αισθησιακή Dolly Parton το παραδέχτηκε: ‘‘Οι αδυναμίες μου ήταν πάντα το φαγητό και οι άντρες- με αυτή τη σειρά’’.

Κορίτσια μη σας ακουστεί σεξιστικό, αλλά αν λάβετε υπόψη τον τυφώνα #metoo πρέπει να προσέχετε τα λόγια σας, ωστόσο όσες θέλετε να κάνετε την υπέρβαση για τον αγαπημένο, σας έχουμε τρελές ιδέες. Είναι αξίωμα στον πλανήτη Άρη ότι η γυναίκα που μαγειρεύει είναι ερωτεύσιμη! Αν δεν ανήκετε στη κατηγορία δούλα και κυρά, ευκαιρία φέτος να τον σκλαβώσετε με τις δεξιοτεχνίες σας. Το παν είναι η ιδέα!

post image

Είπαμε νοικοκυρές αλλά πρώτα γυναίκες. Ευτυχώς τα περισσότερα αισθησιακά εδέσματα παρασκευάζονται εύκολα. Έτσι, με αφορμή τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, περιοριστείτε σε μια μικρή, χαλαρωτική εισαγωγή, και έπειτα σε τρία πιάτα. Ο… πρόλογος ξεκινά με ένα φυτικό, αισθησιακό τσάι ροδιού, πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα φρούτων και βοτάνων.

Από κει και πέρα, ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο: Αυτά πρέπει να είναι σχεδόν όσο ελαφριά ήταν και… το ρόφημα και να καταναλώνονται σε θερμοκρασία δωματίου. Για το ορεκτικό δοκιμάστε πράσινη σαλάτα με ντρέσιγκ από γιαούρτι, μέλι και καρύδια ή εναλλακτικά κρακεράκια με μασκαρπόνε και σάλτσα από μέλι και καυτερή πιπεριά.

Το κυρίως θα είναι αυστηρά και απαρεγκλίτως οστρακοειδή με ζυμαρικά, και συγκεκριμένα γαρίδες από τον Πλαταμώνα, με σάλτσα της αρεσκείας σας. Το πιάτο δεν πρέπει να έχει περισσότερα από πέντε έως επτά, κατά προτίμηση με το κέλυφος και την αλμύρα! Σκοπός είναι να παίξετε με τη φαντασία και οι γαρίδες κάνουν αυτό ακριβώς. Το ζητούμενο είναι όταν ολοκληρώσει το γεύμα του ο καλός σας, να πεινάει περισσότερο! Όσο για τα ζυμαρικά, πρέπει κι αυτά να είναι λίγα και… πονηρά: Πικάντικες «καρδιές» με ιταλική φινέτσα, που θα απογειώσουν γευστικά την κατάσταση που φτιάχνετε!

 

post image

Για το επιδόρπιο έχετε πολλές επιλογές αλλά να είστε εγκρατείς στις ποσότητες. Απλοί και απίθανοι συνδυασμοί μπορούν να απογειώσουν το τραπέζι σας: Οι περισσότεροι οργιάζουν (και καλά κάνουν) με μους σοκολάτας και κατακόκκινες φράουλες, ενώ δεν πάει πίσω η σαντιγί με φρούτα του δάσους ή ακόμη και κρέμα καραμελέ. Συνοδεύστε αυτό το αέρινο δείπνο με ένα λευκό αρωματικό κρασί.

Πάμε τώρα στα δύσκολα, στο σκηνικό και στην ατμόσφαιρα. Τραπέζι όμορφα στρωμένο, κεριά φυσικά και κατάλληλη μουσική. Ντυθείτε χωρίς υπερβολές και χωρίς μακιγιάζ. Θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα και μια όμορφη λευκή επιστήθια ποδιά με μαύρες γόβες! Θα τον υπηρετήσετε τρυφερά και λιγομίλητα στα δύο πρώτα πιάτα αλλά στο επιδόρπιο, είναι λαμπρή ιδέα να τον ταΐσετε, ώστε να είστε κοντά του όταν σχεδόν θα έχετε ολοκληρώσει το γεύμα.

Το μυστικό είναι στο δείπνο των ερωτευμένων να γνωρίσει μια κρυφή πτυχή σας και να εξάψετε τη φαντασία του. Φυσικά μπορείτε πάντα να πάρετε κι άλλες ιδέες από μικρά αριστουργήματα της τέχνης της αποπλάνησης όπως το εξαιρετικό βιβλίο «Αφροδίτη» της Ιζαμπέλ Αλιέντε και φυσικά η θρυλική ταινία των ‘80s, «9 1/2 Εβδομάδες».

Όσο για τα ερωτευμένα αγόρια, μπορείτε να προβείτε κι εσείς στην παραπάνω χρονοβόρα, επίπονη και ασυνήθιστη διαδικασία. Θερμή παράκληση όμως να αποφύγετε τις γόβες, τα πιτόγυρα και τις μπύρες. Γιατί σε κάθε άνθρωπο αρέσει να τον φροντίζει το αντικείμενο του πόθου του!

Διαβάστε επίσης:

Ερωτικοί Μετανάστες

Go to TOP
Άνοιγμα