The Workshop Bar

Καύσιμα… εν κινήσει στη Λάρισα

 

Περπατώντας στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της Θεσσαλίας είναι πολλά αυτά που μπορεί να σου κάνουν εντύπωση και να τραβήξουν το βλέμμα σου. Πώς όμως θα αντιδρούσες αν έβλεπες μπροστά σου ένα μπαρ… με ρόδες; Άσε με να μαντέψω: Σίγουρα θα το φωτογράφιζες, έπειτα θα πλησίαζες διστακτικά, και ίσως να συζητούσες με τους bartenders. Εγώ πάλι λειτούργησα αντίστροφα: Πρώτα δοκίμασα τα κοκτέιλ τους, έπειτα συστήθηκα με τον Κώστα, τον Ιάσωνα και τον Αποστόλη και γρήγορα έπιασα κουβέντα μαζί τους! Οι απορίες μου πολλές και οι ερωτήσεις μου τόσες που φοβόμουν μήπως γίνω ενοχλητικός.

Και οι τρεις σπούδασαν πάνω σε διαφορετικά αντικείμενα, αλλά η αγάπη τους για τις ιδιαίτερες γεύσεις με βάση το αλκοόλ τελικά ήταν αυτό που τους ένωσε. Έτσι λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή την υπέροχη βόλτα πάνω σε ρόδες που ήδη μετρά αρκετά χιλιόμετρα. Η φιλοσοφία τους «πατάει» πάνω στο concept του pop-up bar, δηλαδή την προσωρινής εγκατάστασης του «εργαστηρίου» τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση τους καλέσουν. Αντίστοιχα concept μπορεί κανείς να συναντήσει σε μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο αλλά στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Θα τους βρεις σε γάμους και events, αλλά μπορούν να προσφέρουν την υπηρεσία του bar catering όπως μου λένε ακόμα και στον δικό σου χώρο. Αν τους ρωτήσεις τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, θα σου πουν τα πάντα με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Μας μίλησαν για παράδειγμα για την τελευταία τους εμφάνιση, στον γάμο ενός ζευγαριού Άγγλων. Ήθελαν τα κοκτέιλ τους να είναι «βόρεια», με βάση ουίσκι που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και ο Απόστολος μας τονίζει πως όσο περισσότερο τους «δυσκολεύει» ο πελάτης, τόσο πιο πολύ απολαμβάνουν και οι ίδιοι να ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους πάνω στα ποτά.

Σε αντίθεση με τα «κανονικά» μπαρ, που υπάρχει μεγάλη γκάμα υλικών, για τα παιδιά του Workshop το μεγαλύτερο challenge είναι να μπουν στο πνεύμα του πελάτη και να χτίσουν βήμα-βήμα το σωστό αποτέλεσμα με τα σωστά υλικά αλλά σε χώρο που σίγουρα είναι πολύ περιορισμένος. “Πρέπει να έχουμε γνώση όλων των υλικών και να τα συνδυάζουμε κατάλληλα, ώστε να βγει ένα μινιμαλιστικό και συνάμα γευστικό αποτέλεσμα”, μας λέει ο Κωνσταντίνος.

“Θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί”, συνεχίζει ο Ιάσωνας.  «Γι’ αυτό άλλωστε ξεκινήσαμε, χωρίς στάνταρντ συνταγές, μόνο με ποιοτικά υλικά και δημιουργίες δικές μας και εξειδικευμένες”. Άλλωστε αν μεταφράσεις τη λέξη workshop, θα φτάσεις στην έννοια απ’ το εργαστήριο. Θέλουν να παράγουν τις δικές τους πρώτες ύλες, ενώ κάποια στιγμή στο μέλλον, ακόμα και το δικό τους αλκοόλ. Το όνειρό τους είναι να ταξιδέψουν πιο μακριά από τη Θεσσαλία και να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι.

Για το τέλος δεν άντεξα και τους ρώτησα τη γεύση θα είχε ένα cocktail που θα δημιουργούσαν για το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Εκεί πλέον κατάλαβα πώς γίνονται τα mini meeting μεταξύ τους για να βγάλουν συνταγές. Ακούστηκαν βάσεις από κονιάκ μέχρι και τσίπουρο. Θα πρόσθεταν ρόδι ή και φραγκοστάφυλο. Σίγουρα όμως, μου είπαν πως το αποτέλεσμα θα ήθελαν να είναι γλυκό και δυναμικό γιατί αυτό τους θυμίζει ο ίδιος «ο δρόμος» που μοιραζόμαστε.

Κλείνοντας, θα έκανα λάθος αν δε σου έλεγα πως θα μπορέσεις να τους βρεις σε εορταστικό mood, με νέες γευστικές προτάσεις για όλες τις μέρες των γιορτών, στο Πάρκο των Ευχών. Και επειδή τα καινοτόμα και γευστικά νέα πρέπει να μοιράζονται, μπορείς να τσεκάρεις και συ την περίπτωσή τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Go to TOP
Άνοιγμα