post image

The Umbrella Academy

Μια σειρά που δε θα σε κάνει να χάσεις τον πολύτιμο χρόνο σου

 

Netflix και πάλι Netflix, ψιθύρισε ο Νετφλιξάκιας πριν ξεροκαταπιεί την ώρα που οι φίλοι του τον στρίμωχναν. Δύσκολο πράγμα το να απολογείσαι για έναν ψηφιακό κολοσσό που κάποτε κυκλοφορούσε μόνο υπερπαραγωγές και πλέον χωρίς υπερβολή κυκλοφορεί μία ταινία και μία σειρά την εβδομάδα. Φίλοι του Casa De Papel συγχωρέστε με, η αγαπημένη σας σειρά δεν είναι και δική μου. Και αφού τα είπα και ξέσπασα, ήρθε η ώρα για ένα αριστούργημα που βάζει κι αυτό το λιθαράκι του για να επιστρέψει η αγαπημένη μας πλατφόρμα στην κορυφή.

Το “Umbrella Academy” ίσως είναι κλισέ. Το “Umbrella Academy” ίσως κάτι σου θυμίσει. To “Umbrella Academy” δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη μεταφορά ενός βιβλίου κόμικ σε σειρά. Όμως το “Umbrella Academy” είναι το απόλυτο must, κι αν δεν ψαχουλέψεις έστω τα 2 πρώτα επεισόδιά του, θα υποψιαστώ πως θέλεις να μείνεις μόνο στη βιτρίνα. Για άλλη μια φορά έχουμε να κάνουμε με superheroes, αλλά όχι της μαρκίζας. Για την ακρίβεια, συναντάμε μία όχι και τόσο λειτουργική οικογένεια από δαύτους που παρόλα τα (χιλιάδες) προσωπικά τους προβλήματα προσπαθούν να συνεργαστούν για να σώσουν τον κόσμο.

post image

Aν αναρωτιέσαι γιατί να το δεις, θα σου πω πως θα σε κερδίσει με την «τιμιότητά» του. Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο του 1989, και η ιστορία ξεκινά με 43 γυναίκες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, που χωρίς να έχουν μείνει έγκυες, ξαφνικά γεννάν παιδιά. Ω ναι, ξαφνικά από το πουθενά. Κάπου εκεί εμφανίζεται ένας δισεκατομμυριούχος εν ονόματι Sir Reginald Hargreeves, ο οποίος υιοθετεί κάποια από αυτά τα παιδιά, γιατί είναι βέβαιος πως όταν χρειαστεί θα σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή. Ο συγκεκριμένος κύριος λειτουργεί ως σύνδεσμος κατά έναν περίεργο τρόπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, και θα αποφύγω τις λεπτομέρειες για να μην κεράσω spoiler.

post image

Mετάφραση χωρίς αποκαλύψεις: Η σειρά «ζει» στο παρόν, αλλά λειτουργεί μέσω δεκάδων flashback που μας ξεκλειδώνουν σκηνές και μυστικά από την παιδική ηλικία των πρωταγωνιστών αλλά και του «πατέρα τους». Μυστικά που τους ένωσαν πίσω από τις πόρτες της Aκαδημίας της Ομπρέλας. Ας επιστρέψουμε όμως στους ήρωές μας. Αν και (σχεδόν) καθένας έχει το όνομα και τις χαρακτηριστικές δυνάμεις του, ο πατέρας τους, τους  προσφωνεί με τον αριθμό τους. Το story έχει πολύ ομαλή ροή, με την Ακαδημία να δίνει συνεχώς μία μάχη ζωής και θανάτου με τους Σκοτεινούς Πράκτορες. Όσο για τις ερμηνείες και τη διανομή των ρόλων, καλοί, κακοί, όμορφοι και άσχημοι δίνουν ρεσιτάλ.

Φτάνοντας προς το τέλος, οι αλήθειες που κρύβει είναι πολλές, ίσως γι’ αυτό να μη χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι άλλωστε γεγονός πως κάποιες δημιουργίες σαν κι αυτή αγαπήθηκαν και αγαπιούνται ακόμα κι από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τα κόμικς. Κι επειδή ξέρω καλά πως ο ελεύθερος χρόνος τέτοιες εποχές είναι είδος πολυτελείας, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η πρώτη σεζόν του “Umbrella Academy” δε θα σε κάνει να τον χάσεις. Θα έχεις μάλιστα και άλλη μια σειρά στη λίστα σου για να προτείνεις στους περίεργους συγγενείς σου την ώρα που θα ψήνετε το αρνί.

Go to TOP