post image

The Long Beach Festival – A Fan’s Guide

Τι θα δούμε στη σκηνή του Terra Republic

Η ανακοίνωση του Long Beach Fest έσκασε σαν μια μικρή όαση, για εμάς εδώ στα κεντρικά και τα βόρεια. Φέτος, προβλεπόταν ένα από τα πιο «καυτά», συναυλιακά καλοκαίρια για τη χώρα μας, με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής να επισκέπτονται την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, στις 24 και 25 Ιουλίου, έχουμε γιορτή. Πάμε να δούμε τι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκείνο το μουσικό διήμερο για όλα τα γούστα.

Day 1:

#Usurum

Οι Usurum μετράνε ήδη 12 χρόνια πορείας, αφού οι πρώτες τους μέρες ήταν ως μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. Οι στίχοι τους, επηρεασμένοι από την ελληνική πραγματικότητα. Όσοι γουστάρουν φεστιβαλάκια ελληνόφωνου ροκ, σίγουρα κάπου θα τους έχουν πετύχει. Αν όχι κάτι σε κάποιο κουτούκι σίγουρα! Από τις πιο γλυκές μουσικές που βγάζει η χώρα αυτή τη στιγμή, οι Usurum ανοίγουν το δρόμο για το Long Beach Festival.

#BAiLDSA

Πάνω κάτω ότι ισχύει και για τους Usurum. Ακόμα μια υπερενεργή παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Μόνο που η δική τους μουσική παντρεύει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Μεσογειακά, ανατολικά folk παραμύθια, σε συνδυασμό με alternative rock, ακόμα και post-punk ήχους!

#ΘΡΑΞ PUNKC

Για τους Thrax Punx δεν χρειάζονται συστάσεις. Το όνομα και η αισθητική τους, μιλάνε από μόνα τους. Punk, ψυχεδέλεια και παραμύθια από το χωριό! Άκου προσεκτικότερα, σίγουρα τους έχεις πετύχει κάπου σουρωμένους!

#Στέλιος Διονυσίου

Ένα όνομα, μια ιστορία. Ο γιος του Στράτου. Ακολουθεί πιστά τα χνάρια του. Με μια ενεργή και μακροσκελή δισκογραφία, έρχεται στο Long Beach Fest να φέρει μια διαφορετική νότα από αυτά που προηγήθηκαν και που πρόκειται να ακολουθήσουν.

#ΠΥΞ ΛΑΞ

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που να μην γνωρίζει τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Που να μην έχει τραγουδήσει κάποιο στίχο τους καταλάθος ή που να μην έχει σιγοδακρύσει με τη μουσική τους. Η επιστροφή τους είναι γεγονός, ενώ σαν act όλοι κάποια στιγμή πρέπει να τους δούν. Κυρίως γιατί είναι λίγο απρόβλεπτοι όσον αφορά τα reunions και τους… χωρισμούς.

Day 2:

#Bonzai

Η τετραμελής μπάντα από τη Θεσσαλονίκη μετρά μόλις πέντε χρόνια στο χώρο. Η μουσική της; Stoner rock. Γιατί η επιστροφή του αγγλόφωνου, αλήτικου grunge, stoner ήχου είναι πλέον ελληνική υπόθεση!

#Naxatras

Οι Naxatras μέσα σε μια νύχτα κατάφεραν να κερδίσουν την καρδιά όλου του κόσμου και να καταλάβουν τις σκηνές της χώρας. Ο ιδιόρρυθμος, ψυχεδελικός ήχος τους σε συνδυασμό με το stoner rock, δίνει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

#Planet of Zeus

Μπάντα καμάρι. Μπάντα αλητεία. Μπάντα που κερδίζει το κοινό σε κάθε live του. Μπάντα που θα κάνει και τον πιο δύσπιστο ακροατή να πετάξει τις μπύρες του πάνω στον διπλανό του και να αρχίσει το ξύλο. Έτσι δεν πρέπει, άλλωστε;

#Villagers of Ioannina City

Μια από τις ομορφότερες εκπλήξεις της Ελλάδας. Το 2014, πάντρεψαν το κλαρίνο με το stoner rock και το αποτέλεσμα κέρδισε τους πάντες. Τότε, ξεκίνησε και η φασαρία. Περιοδείες παντού και πάντα. Η μουσική τους έπαιζε παντού. Σε καταλήψεις, σε DIY συναυλίες και εγχώρια festival. Μέχρι που ήρθε το «Age of Aquarius» το Σεπτέμβρη του 2019, και έσπασε κάθε προσδοκία. Ένας από τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους, που έβαλε τους Villagers of Ioannina City πλέον στις μεγαλύτερες σκηνές της χώρας.

#Rotting Christ

Η ελληνική μπάντα που έφτασε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έπαιξε, τα έσπασε όλα και γύρισε πίσω σαν να μην συνέβη τίποτα. Οι Rotting Christ είναι μέρος της ελληνικής μουσικής ιστορίας. Μαζί με τους SepticFlesh, τους Nightfall και τους Thou Art Lord, δημιούργησαν το δικό τους ιδίωμα. Αυτό το κράμμα black metal με μια ιδιαίτερη, goth αισθητική. Τριάντα χρόνια πλέον στη δισκογραφία, ο Σάκης Τόλης με την παρέα του ξέρουν να σπέρνουν τον πανικό όπου και αν εμφανίζονται.

Go to TOP
Άνοιγμα