post image

Tσιλαδιά με μπακαλιάρο

Μια πρωτότυπη, πεντανόστιμη συνταγή, που τη μαγειρεύουν τόσο στη Μακεδονία όσο και στη Μεσσηνία

25η Μαρτίου και ένα παραδοσιακό και συνάμα εύκολο πιάτο. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά
1 κιλό παστό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε μερίδες
1 φλ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 συσκευασία κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
¾ φλ. μαύρη σταφίδα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη δάφνη, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τις σταφίδες και αφήνουμε να πάρει το φαγητό μια βράση. Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε τις φέτες του μπακαλιάρου, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Tip

*Αν θέλουμε το φαγητό να βγει ακόμη πιο ζουμερό, σκεπάζουμε την επιφάνεια του ταψιού με φέτες φρέσκιας ντομάτας που θα αλατίσουμε ελαφρά.

*Για μεγαλύτερη ταχύτητα, μπορούμε να μαγειρέψουμε την ίδια συνταγή στα γρήγορα, σε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.

 

Go to TOP