post image

Tραμπ και Κιμ: Συνάντηση κακοχτενισμένης κορυφής

Το παρασκήνιο που σας έκρυψαν τα φιλονοτιοκορεατικά ΜΜΕ και οι πραγματικοί διάλογοι

Υπήρξε αδιαμφισβήτητα η συνάντηση των δύο χειρότερων χτενισμάτων στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών. Στην αριστερή γωνία με ολόμαυρο σύνολο τύπου Μάο ο θεόσταλτος υπέρλαμπρος πάνσοφος ηγέτης μας, Κιμ Γιόνγκ Ουν. Στην δεξιά γωνία με μπλε κουστούμι συνταξιούχου τραπεζοϋπαλλήλου σε κοπή πίτας με καθυστέρηση τριών μηνών, ο ένας και μοναδικός σύζυγος της Μελάνια Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Κοιτάζοντας και τους δύο καταλαβαίνεις ότι είτε από λάθος βρέθηκαν στις θέσεις αυτές, είτε ο Θεός κουράστηκε με την ανθρωπότητα. Ο Κιμ δεν μπορεί να σε ξεγελάσει, τα πάντα επάνω του φωνάζουν: Παράνοια. Είναι το πρόσωπο που ταιριάζει στο χέρι του κακού που χαϊδεύει την γάτα στον Αστυνόμο Σαΐνη. Αν δεν ήταν δικτάτορας θα είχε ισόβιο συμβόλαιο για τον ρόλο του παρανοϊκού σε ταινίες Τζέημς Μποντ. Κάποιοι λένε ότι είναι ο PSY του Gangnam Style. Το γεγονός ότι αυτοί οι δυο δεν εθεάθησαν ποτέ στο ίδιο μέρος δίνει τροφή στους συνομωσιολόγους. Ο Ντόναλντ από την άλλη θα μπορούσε να είναι ένας ευτυχισμένος ραντσέρης στο Τέξας και να καβαλάει γελάδια αντί του αλόγου που καβαλάει τώρα. Να πίνει ουίσκι ανέρωτο και να απειλεί αναψοκοκκινισμένος τους μετανάστες που του καταπατούν τη γη. Περίπου ότι κάνει τώρα δηλαδή.

Σύμφωνα με τα επίσημα κοινά ανακοινωθέντα οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις. Αυτό στην διπλωματική γλώσσα μεταφράζεται ως εξής:

«Γεια σου Ντόναλντ, τι κάνουν τα ανιψάκια σου;» 1-0 για τον Κιμ. Ο Ντόναλντ όμως δεν μασάει από τέτοια: «Έχω μόνο ανιψούλες Κίμ, ιφ γιου νόου γουάτ αϊ μιν. Θα σε ρωτούσα για τις δικές σου αλλά μάλλον δεν ζουν πια χαχαχα» (φιλικό χτύπημα στον ώμο και χαμόγελο στους φωτογράφους) Γρήγορη ισοφάριση για την έμπειρη παιχτούρα. Ο Κιμ θέλει να εντυπωσιάσει: «Ντόναλντ, το ξέρεις ότι ο πατέρας μου την πρώτη φορά που έπαιξε γκολφ πέτυχε 11 τρύπες με την μία;» 2-1 «Αχ Κιμ, εγώ έχω κάνει το ίδιο με Ουκρανές» 2-2.

post image

Κάπως έτσι η συνομιλία των σοφών αυτών ηγετών κατέληξε «στο δικό μου δεν χωράει, στο δικό σου κολυμπάει», που στη διπλωματική γλώσσα ονομάζεται «αμοιβαία κατανόηση».

Και ενώ Κιμ και Ντόναλντ παίζουν «ποιός θα πατήσει πρώτος το κουμπί» η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει τον μεν Κιμ με την ίδια υποκριτική κατανόηση και ευγένεια που δείχνουμε στον σχιζοφρενή που έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του παιδιού μας, τον δε Τραμπ με μια αμήχανη υπομονετικότητα σα να πρόκειται για μακρινό συγγενή που ήρθε ακάλεστος στο σπίτι και δεν ξέρουμε πόσο θα καθίσει.

Υ.Γ. Στο περιθώριο της επίσκεψης του Κιμ πληροφορηθήκαμε ότι μετέφερε στη Σιγκαπούρη την προσωπική του φορητή τουαλέτα ώστε «δύτες υπονόμων να μην έχουν πρόσβαση στα κόπρανα του ανώτατου ηγέτη» τα οποία προφανώς κρατάει για τον λαό του.

Go to TOP