post image

Στην παραλία με τον τετράποδο φίλο μας

Τι θα πρέπει να προσέξουμε

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και σύντομα οι περισσότεροι από εμάς θα κάνουν έστω μια σύντομη επίσκεψη στην παραλία. Σε περιπτώσεις όμως που έχεις κατοικίδιο αλλά δεν έχεις άτομο να αφήσεις πίσω να το φροντίσει, θα το πάρεις φυσικά μαζί σου χωρίς δεύτερη σκέψη! Αφού λοιπόν λύσεις τα των καταλυμάτων και το πως θα την παλέψει το σκυλάκι σου σε ένα νέο περιβάλλον, ήρθε η ώρα της επίσκεψης στη θάλασσα, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τον μικρούλη σύντροφό σου.

post image
Beach, sand, nature, dog, Jack Russell Terrier, tennis ball.

#Η παραλία

Φτάσατε λοιπόν στην παραλία. Πρώτη δουλειά που έχετε να κάνετε, είναι φυσικά να βρείτε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, στο οποίο ο σκύλος σας θα μπορέσει να παίξει με την άνεσή του, χωρίς να καίγονται τα πατουσάκια του από τον ήλιο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο ο φίλος μας να έχει πρόσβαση συνεχώς σε δροσερό νερό, ειδικά αν πρόκειται για…τριχόμπαλα, αφού σύντομα θα δυσανασχετήσει από την φάση. Σε περίπτωση που δεν είναι εξοικειωμένος χωρίς λουρί, θα πρέπει να τον κρατάς με κάποιο άτομο συνεχώς, έτσι ώστε να μην αναγκαστείς να τον δέσεις και υποφέρει ο καημένος, ανήμπορος να παίξει!

#Η θάλασσα

Κατά πάσα πιθανότητα, ο σκύλος μας, ειδικά αν είναι σε μικρή ακόμα ηλικία, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το νερό. Ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο δεν γουστάρει να κάνει μπάνιο. Η γνωριμία του με το νερό πρέπει να γίνει ομαλά και με αργά βήματα. Ακόμα και να την παλεύει με το νερό, η θάλασσα είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Το κύμα, η φασαρία ή ακόμα και η εικόνα του υδάτινου όγκου μπορεί να τρομάξουν το σκύλο. Είναι ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το παρακινήσετε να μπει, ούτε και να το πάρετε αγκαλιά για να μπείτε παρέα, αλλιώς θα νιώσει εγκλωβισμένο. Η διαδικασία πρέπει να μοιάζει με παιχνίδι

#Ο ήλιος

Το δέρμα του σκύλου προστατεύεται από τρίχωμα, παραμένει όμως υπερευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ζήτημα χρόνου να προκληθεί θερμικό έγκαυμα στο ζώο μετά την πολύωρη παραμονή του στον ήλιο, ειδικά όταν πρόκειται για κοντότριχα, λευκά σκυλάκια. Η θερμοπληξία είναι επείγουσα και απαιτεί την άμεση επίσκεψη στον γιατρό. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να ψεκάσετε το σκύλο με δροσερό αλλά όχι παγωμένο νερό στις μασχάλες, στα πίσω πόδια, στην πλάτη και στον αυχένα. Οι κομπρέσες βοηθούν εξίσου. Όλα αυτά πάντα σε ένα αρκετά δροσερό περιβάλλον.

Go to TOP
Άνοιγμα