post image

Nέο μενού γεμάτο υποσχέσεις από το Brothers

Ο Κωνσταντίνος Βλαντίκας και η Ζέτα Σπιταδάκη ήρθαν για να μείνουν στην αγαπημένη κουζίνα της Καρδίτσας

Σε κλίμα γεμάτο γεύσεις και αρώματα, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του νέου μενού του εστιατορίου Brothers στην Καρδίτσα.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν μοναδικά πιάτα, δημιουργημένα από τον chef Κωνσταντίνο Βλαντίκα. O ίδιος, ανέλυσε τις επιρροές από τις οποίες εμπνεύστηκε το νέο μενού, και συνομίλησε μαζί τους, για την ως τώρα πορεία του. Με βαρύ βιογραφικό και με αστείρευτη δημιουργικότητα, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στο χώρο της γεύσης από το Funky Gourmet, όπου εργάστηκε για τρία χρόνια, και το φινάλε δόθηκε με τον τίτλο του junior sous-chef. Έπειτα, βρέθηκε στο CTC, πλάι στον Αλέξανδρο Τσιοτίνη. Επόμενες στάσεις του, το Tier et tous στο Ψυχικό, του Δημήτρη Σταμούδη. Η Αμερική, επίσης, αποτελεί αναφορά στην καριέρα του, αφού δημιούργησε  πλάι στον Γιάννη Λουκάκο.

Ενδεικτικά, δοκιμάσαμε:

Iceberg ψητό με τυρί

post image

Γιουβαρλάκια ταρτάρ με μαγιονέζα αυγολέμονο

post image

Μάγουλα μοσχαρίσια με σπιτικό πουρέ

post image

Γιουβετσάκι: Ραβιόλι με γέμιση μοσχαρίσιας ουράς

post image

Το τέλος της βραδιάς έκρυβε μία ακόμη έκπληξη. Η pastry chef Ζέτα Σπιταδάκη μας συστήθηκε με τη σειρά της, και μας ταξίδεψε σε έναν κόσμο γεμάτο γλύκα. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποτέλεσε δάσκαλό της και ήταν αυτός ο οποίος την εμπιστεύτηκε και την προώθησε στη μεγάλη κουζίνα του Funky Gourmet. Εκεί έμαθε να απογειώνει γευστικά με τα πιάτα της όποιον τα δοκιμάσει. Έπειτα ο δρόμος την έβγαλε σε μεγάλες εκδηλώσεις που έγιναν στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, ενώ η ίδια συνεχίζει να πορεύεται στο ίδιο γλυκό φόντο, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρεθεί.

Ενδεικτικά, δοκιμάσαμε:

Soft cookie με κρέμα σοκολάτας γάλακτος και καραμελωμένα ποπ-κορν

post image

 

Go to TOP