post image

Οι Financial Times μνημονεύουν το ελληνικό κρασί

Στην κορυφή... χωρίς βύσμα

Τον θαυμασμό της για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών εκφράζει σε άρθρο της στους Financial Times η Βρετανίδα κριτικός οίνου Τζάνσις Ρόμπινσον.  Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «Η πιο πετυχημένη μας γευσιγνωσία έγινε με τα ελληνικά κρασιά«. Η ίδια αναφέρει ότι από το 2013, έχει πραγματοποιήσει πολλές βραδιές με γνωστές ετικέτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

post image

«Η δοκιμή περιελάμβανε 42 διαφορετικές ποικιλίες» αναφέρει η Ρόμπινσον ενώ παρατηρεί ότι «η χώρα διακρίνεται για τα λευκά της κρασιά». Μεταξύ των κρασιών που μνημονεύονται στο άρθρο της βρίσκονται το κόκκινο «Μαυροκουντουρά» , το λευκό κρητικό «Μελισσάκι», η «Ρομπόλα».

post image

Η ίδια ξεχωρίζει «το αριστοκρατικό Ασύρτικο, το Αηδάνι και το Αθήρι» ενώ υπογραμμίζει ότι στο νησί της Σαντορίνης υπάρχουν αμπέλια που λέγεται ότι είναι από 100 έως και 200 ετών. Ας ελπίσουμε αυτή η αναφορά να αποτελέσει την αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα στους οινοπαραγωγούς και τα προϊόντα τους.

Go to TOP