post image

Η Ελισάβετ Δεμερλιώτη οραματίζεται μία ηλεκτροκίνητη Θεσσαλία

... και «σπινιάρει» προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από τη Dalion

Μία νέα γυναίκα από την Καρδίτσα ζει και λειτουργεί με το βλέμμα και το μυαλό στραμμένα προς το μέλλον. Είναι η Ελισάβετ Δεμερλιώτη, που στα 27 της πατά γερά στη γη αλλά δε σταματά να οραματίζεται. Σε μια εποχή που η καινοτομία δε βρίσκεται και στα καλύτερά της, και με «σπίτι της»  τους 4 τροχούς του αυτοκινήτου, είναι βέβαιη για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει το ήδη δυνατό επαγγελματικό της περιβάλλον.

Η οικογένειά της βρίσκεται 3 γενιές στον χώρο του αυτοκινήτου. Από τον παππού, Απόστολο, στον πατέρα της, Ιωάννη. Eμπορία, από τις αρχές της δεκαετίας του ’70: Volkswagen, Audi και Skoda στην Καρδίτσα, και έπειτα στα Τρίκαλα. Έπειτα προστέθηκαν οι ασφάλειες και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αλλά ας μη βιαζόμαστε. Η ίδια, πριν ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠΑ.ΠΕΙ. Ήταν καθαρά προσωπική της επιλογή, μιας και κανένα… αόρατο ή ορατό χέρι δεν την έστρεψε σε αυτή την κατεύθυνση. Αν βέβαια κάποιος φαντάζεται μία φοιτήτρια να τριγυρνά στα κοσμικά στέκια, δεν πέφτει και πολύ μέσα, μιας και πιο πιθανό ήταν να τη συναντήσει κανείς στο δρόμο. Αγαπημένη της βόλτα, αυτή στην Ποσειδώνος, «πατημένη» στο Audi A1, το γνωστό και μη εξαιρετέο: «Αυτόματο, τουρμπάτο απ’ τη μάνα του και τον τοίχο από τα Λιμανάκια να μπορώ στη στροφή να τον αγγίξω με το χέρι».

Έπειτα όμως από το πολυπόθητο πτυχίο, η επιστροφή στα πάτρια εδάφη τη βρήκε σαφώς πιο ήρεμη σε σχέση με το καλοντυμένο κορίτσι που… έριχνε κόντρες. Κάπως έτσι, κέρδισε τη θέση με το σπαθί της και όχι λόγω ονόματος, όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι το κορίτσι… του μπαμπά, που τελείωσε τη σχολή και το “ψύτεψαν” στην οικογενειακή επιχείρηση. Μία θέση οφείλεις να την κερδίσεις με την αξία σου, και όχι επειδή λέγεσαι με το όνομά σου». Και συνεχίζει, με την ίδια ειλικρίνεια: «Για να καταλήξω στις πωλήσεις ξεκίνησα από το service. Ξέρω κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου και ποτέ δεν το έπαιξα “ξερόλας” ή κοίταξα κάποιον υποτιμητικά. Υπάρχουν άνθρωποι στον ίδιο χώρο με τη δεκαπλάσια εμπειρία από εμένα. Αυτούς ακούω και χάρη σε αυτούς γίνομαι καλύτερη». Πλέον βρίσκεται στο κατάστημα των Τρικάλων, και τα επιχειρηματικά της σχέδια δε σταματούν εκεί.

post image

Μέσα σε αυτά, περιλαμβάνεται και η Dalion, μια εταιρεία με 2 χρόνια ζωής που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στον τομέα των μετακινήσεων στη Θεσσαλία. Ο νεοσύστατη αυτή εταιρεία γεννήθηκε από μία απλή σκέψη της Ελισάβετ. Δεν είδε κανένα κενό στην αγορά, ούτε εκπόνησε κάποια μελέτη. Αντίκρυσε όμως έναν μεγάλο στόλο αυτοκινήτων… να κάθεται. Γιατί λοιπόν να μην κινηθούν; Στην αρχή κινήθηκαν 3, ενώ πλέον μιλάμε για 15! Ας την αφήσουμε όμως να μας διηγηθεί το concept: «Από την εποχή της κτίσης, περάσαμε στην αντίστοιχη της χρήσης. Γονείς με χρήματα και παιδιά χωρίς αυτά. Όμως όλοι χρειάζονται αυτοκίνητο. Αν λοιπόν δε μπορείς να το αγοράσεις, μπορείς να το νοικιάσεις και μάλιστα σε λογική τιμή». Αυτό είναι το car sharing, που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να πάει οπουδήποτε, με οποιοδήποτε αυτοκίνητο και τέλος, να το αφήσει οπουδήποτε. «Αν μετά θέλει να πετάξει για Μόναχο, θα είναι ελεύθερος να το κάνει». Μία μέθοδος που θυμίζει χαρακτηριστικά, τον τρόπο ενοικίασης των πατινιών.

Όμως η Dalion ξέχωρα από αυτό, κάνει τη διαφορά και στο κομμάτι της VIP μεταφοράς. Γιατί λειτουργεί με έναν στόλο οχημάτων, πολλά εκ των οποίων είναι από μη οικεία έως πολυτελή: «Διαφήμιση, όμως, δεν υπήρχε. Παρόλα αυτά, το  “από στόμα σε στόμα” είχε εγγυημένα αποτελέσματα». Το θετικό feedback των τουριστών δούλεψε φέρνοντας και άλλους πελάτες, δεδομένου ότι η Dalion ήταν πάντα εκεί που αυτοί ήθελαν, οποιαδήποτε στιγμή της μέρας και της νύχτας. Εκτός αυτού, η Ελισάβετ πάντα φροντίζει να τους κάνει δώρο και ένα βιβλίο, γιατί η «πνευματική τροφή» είναι εφόδιο ζωής.

Στόχος της για το μέλλον, είναι η Dalion να γίνει η νούμερο 1 εταιρεία car sharing της ευρύτερης γειτονιάς μας. Κι αν κάτι μένει για το τέλος, αυτό είναι το πιο όμορφο και πολλά υποσχόμενο. Θέλει να είναι η πρώτη που θα φέρει στη Θεσσαλία έναν αμιγώς ηλεκτροκινούμενο στόλο οχημάτων. Γιατί ακόμα και η άσφαλτος, φαντάζει πιο όμορφη σε πράσινο φόντο.

 

Go to TOP