post image

Ο Ντόκτορ Χάουζερ – Κακριδής του κάμπου

Ιστορίες ενδονοσοκομειακής, κομματικής τρέλας

– «Κύριε Διοικητά, χάλασε ο Μαγνητικός Τομογράφος και οι ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν τις προγραμματισμένες αξονικές στις 8:30

– «Καλώς, να αλλάξει το ωρολόγιον πρόγραμμα και να απασχοληθώσιν με Γυμναστική, μέχρι αποκαταστάσεως του προβλήματος. Αν δεν υφίσταται γυμναστής τις εν ταις εγκαταστάσεις, ας δοθώσιν μπάλες μπάσκετ, δια ελεύθερην αθλοπαιδιάν. Οίτινες ού βούλονται συμμετέχειν, μην καταληφθώσιν καπνίζειν εν ταις τουαλέταις – έσομαι αυστηρός επί τούτου».

Είναι θέμα χρόνου να μας τραβήξουν μήνυση οι Μόντυ Πάϊθον, για αντιποίηση επαγγέλματος.

Ακόμα και ο Γουτεμβέργιος θα φώναζε «Τι κάνετε, μωρέ, ακόμα δεν στέγνωσε το αναθεματισμένο το μελάνι!», για τις δημοσιεύσεις που κατέβαζαν καντήλια στον Παυλή τον λεβέντη, επειδή διόρισε κολλητό του, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, Διοικητή στο Νοσοκομείο Νίκαιας και ήρθε ο που-θού ο νέος να επιβεβαιώσει, ακόμα μια φορά, ότι στην Ελλάδα ισχύει ο 13ος Νόμος του Νεύτωνα για την Αέναη Κίνηση των Πολιτικών, δηλαδή το “What did you have, John? – Whatever I had ever”.

Και δε συζητάμε για το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές παρατάξεις έχουν κάνει τις διατάξεις του Συντάγματος για την ισότητα και την αξιοκρατία, χαρτάκι υγείας, επιπέδου κείνου, που σου κάνει νόημα να το πάρεις, δίπλα από το πιατάκι του γλυκού με τα κέρματα, η γιαγιά που κάνει βάρδια στις τουαλέτες παρακμιακού σκυλάδικου. Τούτο δω είναι, πλέον, πολυτέλεια. Συζητάμε ότι θα μας τραβήξει μήνυση και ο Ιονέσκο, για αντιποίηση σουρεαλισμού και αγωγή για διαφυγόντα, θα την κερδίσει «αέρα» και έπειτα θα στείλει δικαστικό επιμελητή να μας κάνει κωλονοσκόπηση, ντυμένος Ρινόκερος.

post image

Θα προσέξω λοιπόν όσο μπορώ τα λόγια μου, γιατί πρώτη φορά έχω την τιμή να φιλοξενούμαι σε έντυπο του ένδοξου Θεσσαλικού Κάμπου:

Βρε γλυκούληδες, σε βαθμό μπαγιάτικης τουλούμπας, πολιτικοί, βρε επαγγελματίες ανεπάγγελτοι, έχετε ανοίξει ποτέ Χρυσή Ευκαιρία; Κάτσε, γιατί θα τη φάω γω τη μήνυση από τον Αριστοτέλη, για κατάχρηση Ρητορικών Ερωτήσεων. Ρε Περικλήδες του Μπύθουλα, αν είχατε ψάξει για δουλειά μια, ΜΙΑ μέρα στη ζωή σας, θα πέφτατε πάνω σε αγγελίες όπως «ζητείται τυλιχτής για γυράδικο – απαραίτητη διετής τουλάχιστον προϋπηρεσία», «ζητούνται άτομα γα συνεργείο καθαρισμού, με εμπειρία», «ζητούνται άτομα για μπουφέ –αποστείλατε βιογραφικό», για να μη σας πάω στις πιο hardcore, που τελειώνουν με τη φράση «αμοιβή ικανοποιητική» και τρέξετε αγχωμένοι να τσεκάρετε το λογαριασμό σας στα Cayman.

post image

Βρε πανάθεμά σας, ετούτο που ισχύει σε όλη την κανονική αγορά εργασίας και που συνοψίζεται στο διάλογο – θα το πω Καλαματιανά, για να γνωριστούμε οι Θεσσαλοί με τους Νότιους και να σπάσει ο πάγος- «Θέλω να δουλέψω εδώΤην ΞΕΡΕΙΣ τη δουλειά τούτη, μάνα μου;», ΓΙΑΤΙ  το’χετε κάνει κουρέλι στο Δημόσιο; Από πού κι ως πού, βρε διανοητές μεσημεριανάδικου, ένας Φιλόλογος, με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και εργασιακό βίο Γυμνασιάρχη, θεωρείται ότι είναι ικανός να διοικήσει νοσοκομείο;

Ρε αναρριχητές του Λόφου Στρέφη, υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που έχουν λιώσει πισινό στην καρέκλα, για να σπουδάσουν Διοίκηση Μονάδων Υγείας, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά εξειδικευμένα απολύτως πάνω σε τούτο. Όμως το πρώτο που τους δίνουν να διοικήσουν, όταν, συγγνώμη, ΑΝ τους προσλάβει Νοσηλευτικό Ίδρυμα, είναι η αποθήκη των χαρτικών. Και φυσικά, μιας μόνο Πτέρυγας, μην αυνανιστούν και τινάξουν τα πάντα στον αέρα – μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα (χαρτιά υγείας) – και σεις, θρασύτατα, διορίζετε Διοικητές όλης της Δομής γκαραζιέρηδες και φιλόλογους;

post image

Και τι αποκαλύπτει πανηγυρικά τούτο δω; Ότι, στην πραγματικότητα, το έχετε γραμμένο στα χρυσά σας κοχόνες το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το μόνο που σας νοιάζει είναι αν ο ρουσφετολογικώς διορισθείς άσχετος σας φέρει ψηφαλάκια. Το ομολόγησε, άλλωστε, ευθέως  ο Ντόκτορ Χάουζ – Κακριδής του Κάμπου, σε συνεντεύξεις του, λέγοντας, ανερυθρίαστα, ότι το αντάλλαγμα για τη θέση του στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, ήταν η στήριξή του προς την κυβέρνηση στις εκλογές, γιατί – και δω θα’κανε περιοδεία του Χριστού στην Ιουδαία να μοιάζει με συγκέντρωση του Βεργή: «Mε ακολουθούν πολλοί….», όπως τόνισε με νόημα.

post image

Και για να μη σπαταλάω άλλο «ψηφιακό μελάνι», θα σας το πω, όπως το΄λεγε η γιαγιά μου η Ευγενία – και η γιαγιά ήξερε πολλά, γιατί διάβαζε και το «ΣΩΤΗΡΑ» – με τη μόνη φράση που συμπυκνώνει μεστά, λιτά, δωρικά, αλλά με τεράστια νοηματολογική δύναμη, αυτό που, εκτιμώ, σκεφτόμαστε για σας όλοι όσοι είμαστε σε δόσεις στην Εφορία:

Μπα ποκορωμένοι να’στε !

Go to TOP