post image

Από φραπές…Dalgona Coffee

Το trend που είχαμε φέρει πρώτοι

Εδώ και δυο εβδομάδες, τα social media έχουν πλημμυρίσει από φωτογραφίες ενός »νέου» καφέ, με τον οποίο όλοι έχουν τρελαθεί. Βέβαια, δεν το λες και τόσο μη σύνηθες φαινόμενο, αλλά όλες οι φωτογραφίες είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Το όνομα αυτού, «Dalgona Coffee». Κάθε λάτρης του μαγικού ελιξιρίου που μας ξυπνάει το πρωί, έσπευσε να δει τι είναι αυτό που κάνει τον καφέ αυτό τόσο αγαπητό αυτές τις μέρες, και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως. Είναι η κρεμώδης υφή; Κάποια μυστική συνταγή; Κάποιο ξεχωριστό trick που αφορά τον τρόπο παρασκευής του; Και όμως, αυτό που αντικρίσαμε ήταν… ένας απλός φραπέ με γάλα!

Το νέο αυτό trend προέρχεται από τη Νότια Κορέα και τον ηθοποιό Jung Il-woo, ο οποίος αποφάσισε να βάλει κάτω τέσσερα βασικά συστατικά για να δημιουργήσει τον «τέλειο» καφέ. «Instant coffee, water, sugar and milk». Τι μας είπες φίλε! Τρελαθήκαμε! Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι αυτό που χαρακτηρίζει μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος, το οποίο απολαμβάνουν οι κάτοικοί της κατ’ αποκλειστικότητα κάτω από έναν Λευκό Πύργο που δεσπόζει στη μέση της Νέας Παραλίας. Όσοι κάνανε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, καταλαβαίνουν με μαθηματική ακρίβεια τι εννοώ με αυτή τη φράση. Ο συμπαθέστατος coffee lover/ ηθοποιός, αφού ανακάτεψε τον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη με ζεστό νερό και δημιούργησε αυτόν τον υπέροχο αφρό που όλοι μας έχουμε νιώσει και γνωρίζουμε. Στα καπάκια, γεμίζει και ένα ποτήρι με γάλα στο οποίο τοποθετεί και παγάκια. Πάνω από το γάλα, γαρνιτούρα ο αφρός. Εν αρχή λοιπόν, ην ο Dalgona.

Αν καθίσει κάθε ένας από εμάς και μετρήσει τις αποτυχημένες προσπάθειές του να φτιάξει έναν φραπέ, θα ξημερώσουμε. Έχουμε πιει και καλούς και κακούς. Συνήθως, η φάση αυτή ξεκινούσε γύρω στα 12 μας, αφού ήταν το πιο εύκολο πράγμα που μπορούσαμε να φτιάξουμε σπίτι και το πιο φτηνό να πάρουμε έξω για να πουλήσουμε μόστρα ότι αρχίσαμε πλέον να πίνουμε και καφέ στους φίλους μας! Αντικειμενικά, σε κανέναν μας δεν άρεσε η γεύση του. Κάνω λάθος; Απλώς, από ένα σημείο και μετά, βελτιώσαμε τα υλικά, τις δοσολογίες και την τεχνική. Με το πέρασμα των χρόνων αγαπήθηκε ιδιαίτερα και έγινε κομμάτι της ζωής μας. Γιατί με το που ανοίξει το μάτι μας, κανείς δεν θέλει να κάνει 50 διαφορετικές κινήσεις για να κάνει ένα ποτήρι καφέ. Γιατί είναι κομμάτι του πολιτισμού μας πλέον και φυσικά, της καθημερινότητάς μας. Σε βλέπω και με βλέπεις. Πάντα θα τον προτιμάς έναντι του espresso και σου είναι παράλληλα κομματάκι δύσκολο να κάνεις freddo cappucino στο σπίτι. Άρα το καλοκαιράκι, πάντα θα συνοδεύει τα πρωινά και τα μεσημέρια σου ένας υπέροχος…dalgona.

 

Go to TOP
Άνοιγμα