Betty On Top #12

Μυστικά και αγωνίες που δεν γκουγκλάρονται

Φ.

Λίγο οι γιορτές λίγο το κλίμα των ημερών και λίγο η μελαγχολία τους με έβαλε και μένα στα βάσανα κι ας είμαι λίγο μεγάλη γι’ αυτά. Εκεί που είχα χαζοσυνηθίσει μόνη μου ήρθε ένας γοητευτικός άντρας που πληροί τις προδιαγραφές μου. Είμαι όμως χωρισμένη με δύο παιδιά που σπουδάζουν. Να συνεχίσω;

O Έρως χρόνια δεν κοιτά και θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα αγαπητή μου. Κάνε λοιπόν τη μεγάλη βουτιά γιατί η ζωή είναι μόνο μία και η μοναξιά δεν έσωσε κανέναν! Κι αφού το κλίμα των γιορτών έκανε και πάλι το θαύμα του, φρόντισε να το απολαύσεις. Όσο για τα παιδιά, άφησε πίσω σου τις ενοχές. Μην το σκέφτεσαι καν γιατί έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους και βήμα-βήμα προχωράνε στη ζωή τους. Μη σου πω πως θα το χαρούν κι αυτά ως ένα βαθμό. Άντε, και στα δικά μας!


Κ.

Μπέτη μου η φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας δεν υπάρχει αλλά εγώ το αμφισβητούσα. Μεγάλωσα στην επαρχία, και η αλήθεια είναι πως έκανα παρέα συνέχεια με αγόρια. Με λες και αγοροκόριτσο και που στην πορεία μεταμορφώθηκε. Να σου όμως που στα 20 κι από το πουθενά, ένας κολλητός μου λέει πως με βλέπει αλλιώς. Το θέμα είναι πως μου αρέσει αλλά τον βλέπω σαν τον μεγάλο μου αδερφό…

Γλυκό μου νεούδι, το ερώτημα που μου θέτεις είναι πιο μεγάλο κι απ’ τη χαρά που παίρνεις όταν γίνεσαι μητέρα! Αν μπορούσα να σου δώσω μία σαφή απάντηση, οι άντρες σπανίως μας βλέπουν μόνο φιλικά. Μη σκαλίζεις λοιπόν το μυαλουδάκι σου με τέτοιου είδους υπαρξιακά και μην κουράζεσαι. Μεγαλώνοντας θα δεις και συ πιο σφαιρικά τα πράγματα και θα καταλάβεις πως με τα «πρέπει» δεν πήγε κανείς μπροστά! Αν σου αρέσει το αγόρι, ζησ’ το κι όπου βγει. Δεν θα κάνεις και συμφωνία να ζήσετε για πάντα μαζί, έτσι δεν είναι; Να σου πω και το ακόμα πιο θετικό; Σε ξέρει και τον ξέρεις πιο καλά απ’ όλους. Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν ταιριάξετε πραγματικά; Άσε στην άκρη λοιπόν τα αδερφάκια και ας γίνετε επιτέλους… ερωτευμένα μωράκια!


Γ.

Είναι κάτι μέσα μου που με τρώει αλλά δεν το μοιράζομαι με κανέναν. Ανώνυμα λοιπόν και χωρίς να ξέρω αν θα το δημοσιεύσεις είμαι σε μια ηλικία που ενώ έχω γεμίσει από ευκαιρίες και προτάσεις, δεν ξέρω τι θέλω πραγματικά. Είμαι 24 και τελείωσα τις σπουδές μου αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενα, ούτε στη δουλειά, ούτε στα προσωπικά. Και δεν έχω ούτε ερωτικό ούτε οικονομικό κίνητρο. Δε με κρατάει κάτι αλλά δειλιάζω να πάω ένα βήμα μπροστά. Τι να κάνω; Ευχαριστώ.

 

Αχ, βαχ, ωχ και άλλα, αναστενάζω και παίρνω μια βαθιά ανάσα. Καλώς ή κακώς, η γενιά σου τραβά ένα μεγάλο ζόρι. Τα οικονομικά και τα συναισθηματικά είναι πολλές φορές δεμένα μεταξύ τους και για μεγάλη μερίδα ανθρώπων πρέπει να βρεθεί το «χρυσό κλειδί». Μην ψάξεις λοιπόν αφορμές, κίνητρα και διάφορες απόψεις σε γνωστούς και αγνώστους. Καθένας θα σου λέει το δικό του. Άκου το μυαλό και την καρδιά σου, μην «κολλάς» σε πολλές σκέψεις ταυτόχρονα και μη σε φοβίζει ο χρόνος. Θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. «Γύμνασε» λίγο την αυτοπεποίθησή σου κι αν δεις πως μετά από λίγο καιρό νιώθεις ακριβώς τα ίδια, επισκέψου έναν ειδικό. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να τη ζούμε ασπρόμαυρα αστέρι μου!


K.

Καλησπέρα γλυκιά μου. Η κλινική μου περίπτωση λέει πως συζώ με το αμόρε 5 χρόνια αλλά μου λέει κάτι περίεργα πως για ιδεολογικούς λόγους δε θα με παντρευτεί ποτέ. Δε λες οπισθοδρομική, μα και μοναχοπαίδι είμαι ενώ έχω και τους δικούς μου που θέλουν να με δουν νυφούλα. Πώς θα τον πάω στην εκκλησία με το ζόρι;

 

Άλλο ένα γελαστό κορίτσι που θέλει να ντυθεί νυφούλα ή έστω οι γονείς της. Έλα που το αμόρε σου κάνει κολπάκια και πάντα καταλήγουμε στο κλασικό «οι άντρες δε μας καταλαβαίνουν». Λύσεις δεν υπάρχουν, πέρα από τις άμεσες φωνές και τα ξεμαλλιάσματα σε φάση «Θα με αφήσεις επιτέλους να κάνω το κομμάτι μου»; Aν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν ρίξεις τα γλυκά σου τα μουτράκια για κάνα μήνα, ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγει. Άσ’ τον λοιπόν να έχει το πάνω χέρι. Λίγη θλίψη και λίγο νάζι θέλει η περίπτωσή σου και φυσικά συμμαχία με τα πεθερικά! Ελπίζω μέχρι τον Σεπτέμβριο να φάω κουφέτα!


 

 

Καλή χρονιά ερωτευμένα μωρά μου!

 

Για να επικοινωνήσεις με τη Betty, στείλε e-mail στο betty@pezodromio.gr  (Διανυκτερεύει!)

 

Go to TOP
Άνοιγμα