post image

Betty On Top #11

Για μυστικά και αγωνίες που δεν γκουγκλάρονται

Χ.

Γεια σου Μπέτη. Είμαι 23 και είμαι ακόμα φοιτήτρια. Μένω μαζί με το αγόρι μου από την αρχή των σπουδών μας γιατί έχουμε σχέση από το σχολείο. Τον τελευταίο χρόνο όμως κάνω μία part-time δουλειά που είχε μέσα διακριτικά πεσίματα από το αφεντικό. Μετά από λίγο καιρό ενέδωσα και αυτή η κατάσταση έχει ξεφύγει γιατί κρατάει ένα χρόνο. Το αφεντικό μου είναι παντρεμένο με παιδιά, εγώ είμαι φουλ ερωτευμένη και με το αγόρι μου και με αυτόν και σωτηρία δε βλέπω. Δε θέλω να χάσω ούτε τη σχέση μου ούτε και τον άντρα που κάνει το μυαλό μου ό,τι θέλει…

Εσύ που βρίσκεσαι στην για πολλούς πιο όμορφη και περιπετειώδη ηλικία και το ζεις επικίνδυνα, πρέπει πρώτα να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά. Δε λέω, προβλέπεται μετά από τόσα χρόνια σχέσης και ίσως ρουτίνας να σε μαγνητίσει το «παράνομο». Σίγουρα έχει γοητεία, αλλά τι τον θέλεις τον παππού βρε αγάπη μου γλυκιά; Και τον λέω παππού γιατί σίγουρα τα έχει τα χρονάκια του. Επίσης, σε «ανεβάζει» αυτή η περιπέτεια; Eγώ νομίζω πως σου δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διαχείριση της κατάστασης. Μπάζουμε καλή μου, μπάζουμε. Στείλ’ τον λοιπόν στο καλό, μίλησε στο αγόρι σου και άσε αυτόν να κρίνει. Είμαι σίγουρη πως θα σε συγχωρέσει αρκεί να του δώσεις λίγο χρόνο και να του δείξεις πως είσαι αυτή που αγάπησε.

Γ.

Είμαι από κάπου εδώ κοντά και δεν έχω σπουδάσει κάτι. Κοντεύω τα 30 και έχω σχέση 2 χρόνια με ένα κορίτσι που βρίσκεται στην Ξάνθη. Τον Σεπτέμβριο τέλειωσε τις σπουδές της και σκέφτεται να μετακομίσει σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Η φάση μας είναι καλή, κι εγώ έχω εδώ μια αξιοπρεπή δουλειά που στην ουσία είναι η δική μου επιχειρήση. Όμως σκέφτομαι να την ακολουθήσω κι ας ξέρω πως εκεί που θα πάω δε θα έχω τίποτα πέρα από την αγάπη. Να φύγω και να ξεκινήσω από το μηδέν;

Δεν είναι η καλύτερη εποχή για να κάνουμε επανάσταση επειδή μας το ψιθύρισε η καρδιά μας. Η ζωή δεν είναι και τόσο ευνοϊκή αστέρι μου κι ο έρωτας όσο γλυκός κι αν είναι, κάποιες φορές μας παίρνει τα μυαλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς το μέλλον σου είναι στημένο εδώ και είναι γνωστό πως από μια ηλικία και μετά δεν είναι το πιο εύκολο να κάνεις μια νέα αρχή. Αν όμως το θέλεις τόσο πολύ, ποια είμαι εγώ που θα σου το απαγορεύσω; Άνοιξε τα φτερά σου και να πας στο καλό, κι αν ζήσετε σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια εγώ θα το χαρώ περισσότερο απ’ όλους! Όμως αυτό που με φοβίζει είναι οι απότομες προσγειώσεις…

N.

Μπέτη μου είναι ανασφαλής αλλά είναι ο άνθρωπός μου. Τον περνάω 6 χρόνια και σαν άντρας δε νιώθει καλά με αυτό. Όμως με φροντίζει και περνάμε μαζί μοναδικές στιγμές. Περνούσαμε, για την ακρίβεια. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που υποψιάστηκα ότι κάτι τρέχει με μία συνομήλική του. Οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν επειδή έκανα αυτό που δε θα ‘θελα να κάνω ποτέ και διάβασα τα μηνύματά τους. Δεν του έχω κάνει ακόμα κουβέντα αλλά θέλω και να τον διώξω και να του σπάσω τα μούτρα. Έχω καταπιεί στραβά βλέμματα λόγω της επιλογής μου και δεν έδινα σημασία. Να μου το επιστρέψει όμως με τόση αχαριστία; Δεν έχει καν τ’ αρχ…. να με χωρίσει ή έστω να μου κάνει κουβέντα.

Μπαρουτοκαπνισμένη και ακομπλεξάριστη φίλη μου θα ‘πρεπε να ξέρεις πως η «στραβή» αν είναι να γίνει- θα γίνει και δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία του άντρα. Αν όμως είναι πολύ μικρός υπήρχε πάντα η πιθανότητα να σε βλέπει σαν «λάφυρο»(δε μου λες ηλικία και δε μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένη).  Προσωπικά δεν έχω κανένα ζήτημα με τις μεγάλες διαφορές ηλικίας αλλά με την ψυχολογία, που αν είναι στραβή, παραμένει σε όποιο στάδιο της ζωής κι αν βρίσκεσαι. Στα δικά μας τώρα, στείλε το ανασφαλές παιδί στη μαμά του και αποχαιρέτισέ τον σαν σωστή κυρία με τα πράγματά του σε σακούλα σκουπιδιών. Γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σε στείλει αυτός και στο τέλος να βγει και από πάνω!

Β.

Στα 27 μου ετοιμάζομαι να παντρευτώ αλλά θα στα πω ορθά-κοφτά πριν προλάβεις να με χαρακτηρίσεις. Ο σύζυγος είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερος, τα έχει πολλά και του περισσεύουν. Μέχρι εδώ σχεδόν τίποτα το ανώμαλο. Μόνο που ο γιος του είναι ίσα με μένα και είμαι φουλ ερωτευμένη μαζί του. Το αποκορύφωμα; Έχει σχέση αλλά μάλλον είναι κι αυτός. Δεν έχει ερώτηση, απλά όταν προβληματίζεστε για τις σχέσεις σας να σκέφτεστε πως υπάρχουν και χειρότερες περιπτώσεις, σαν τη δική μου.

Κουκλίτσα μου δεν ξέρω αν έχεις πιάσει το νοήμα της ζωής αλλά μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε, το αν ζεις τα χειρότερα και τα πιο τρελά, μόνο ο Θεός και η ψυχούλα σου το ξέρουν. Πάμε τώρα στο ζουμί. Επίσης δε μπορώ να μαντέψω αν έχεις κότσια, άγνοια κινδύνου ή είσαι ρεαλίστρια σε θανάσιμο βαθμό. Ακόμα χειρότερα, δεν ξέρω που θα σε βγάλει αυτό το περίεργο μονοπάτι. Για ένα πράγμα είμαι όμως βέβαιη, πως τη ζωή μας την ορίζουμε εμείς. Καλά στέφανα και εύχομαι όσοι πληγωθούν, να μην πονέσουν πολύ.

Xρόνια πολλά, γλυκά κι ευτυχισμένα!

 Για να επικοινωνήσεις με τη Betty, στείλε e-mail στο betty@pezodromio.gr  (Διανυκτερεύει!)

Go to TOP