post image

Betty On Top

Mυστικά και αγωνίες που δεν γκουγκλάρονται

Σ.

Έφυγε την ώρα που όλα πήγαιναν καλά. Μπαίναμε στο εξάμηνο που θα τελειώναμε τη σχολή, ήμασταν μαζί 6 χρόνια και συζούσαμε από το δεύτερο έτος. Μπέτυ είμαι προβληματισμένη γιατί πίστευα πως σιγά-σιγά θα ερχόταν ακόμα καλύτερες μέρες. Λέει πως μ’ αγαπάει, πως με θέλει και πως κουράστηκε. Τι να κάνω;

Καλή χρονιά και εις άλλα με υγεία. Να τον αφήσεις να φύγει. Δεν κρατιέται κανένας άντρας με το ζόρι! Τώρα πονάει και πονάει πάρα πολύ το γνωρίζω από πείρα. Κράτησε την ωραία ανάμνηση της φοιτητικής σχέσης και άνοιξε τα φτερά σου. Κράτησε την εμπειρία της συγκατοίκησης και προχώρα μπροστά. Καλύτερα να γίνεται ο ένας για τον άλλο το πανί που φουσκώνει από τον σιρόκο της νιότης, παρά η ασήκωτη άγκυρα που θα πνίξει τα όνειρά σας. Καλύτερα να χωρίσετε ερωτευμένοι γιατί χωρίζουν οι δρόμοι σας, παρά σε λίγο καιρό να μισείτε ο ένας τον άλλο.


Γ.

Mπέτυ βρίσκομαι λίγο πριν χωρίσω με συναινετικό διαζύγιο. Θα γίνει πολιτισμένα, ενώ η σχέση μου με την (σε λίγο καιρό πρώην) γυναίκα μου είναι σχεδόν άριστη. Όμως στην ιστορία υπάρχει και ένα μικρό παιδί, το οποίο ούτε θέλω να μεγαλώσει με τραύματα, ούτε θέλω να γίνει «κτήμα» της μάνας του. Μη μου πεις να συμβουλευτώ δικηγόρο γιατί θα το κάνω. Τη δική σου γνώμη όμως θα την εκτιμούσα πολύ. Σ’ ευχαριστώ.

Αφού λοιπόν εκτιμάς τη γνώμη μου, θέλω πρώτα να απαντήσεις στον εαυτό σου με ειλικρίνεια. Γιατί χωρίζεις τελικά;

Αν η απάντηση σε οδηγεί ακόμη στο διαζύγιο, διεκδίκησε την καθημερινότητα του παιδιού σου. Να βρεις σπίτι κοντά, να φροντίσεις να προσφέρεις χρόνο στο παιδί σου. Κούνιες, διάβασμα, φαγητό, δραστηριότητες. Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι το παιδί και δεν γνωρίζω τις δικές σου επαγγελματικές υποχρεώσεις, ωστόσο το παιδί σου θέλει χρόνο. Να χτίσεις μια ειλικρινή σχέση ώστε αφενός το παιδί να απαγκιστρωθεί από τις ενοχές και από την απόδοση ευθυνών στους γονείς του. Τα παιδιά θέλουν αγάπη όχι πράγματα.

Α, και κάτι ακόμη. Μόλις γνωρίσεις την επόμενη γκόμενα, πρώτον μην παραμελήσεις το παιδί, δεύτερον μην του τη γνωρίσεις. Ρίξε μια ματιά στο Κράμερ εναντίον Κράμερ! Υπέροχη σκηνοθεσία, εμβληματικές ερμηνείες και ένα σενάριο που τσακίζει κόκκαλα!

Καλή τύχη!


Χ.

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται κι εγώ είμαι πρωτοετής στο ΤΕΙ της Λάρισας. Στην αρχή ήμουν ανήσυχη για το πώς θα προσαρμοστώ αλλά αυτό τελικά έγινε γρήγορα. Το καλύτερο-χειρότερο; Πρόλαβα να ερωτευτώ έναν 40χρονο ο οποίος δεν θα ‘λεγα πως αδιαφορεί κιόλας! Εννοείται πως δε θα κάνω μεγάλα βήματα αλλά με ψήνει να μου δείξει δυο πράματα…

Γλυκιά μου, μια σταλιά κορίτσι με τη μία στα βαθειά;

Ο σαραντάχρονος δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Πιθανότατα είναι παντρεμένος και στο κρύβει ή ελεύθερος και τον φροντίζει η μάνα του. Μαγεία! Ή χωρισμένος, οπότε δεν θα γίνεις ποτέ, μα ποτέ προτεραιότητά του. Μη σκας ζήσε το παραμύθι σου αλλά μην επενδύεις σε αυτόν.

Και το σημαντικότερο, μη χάσεις την επαφή σου με τη σχολή και τις παρέες σου εκεί. Γιατί, σαν τη φοιτητική ζωή δεν έχει! Μη χαραμίσεις τα υπέροχά σου χρόνια να ψήνεσαι να σου δείξει, να σου κάνει, να σου ράνει ο εκτός εποχής.

Φοράς μαγιό τον Ιανουάριο;


Μ.

Μπέτη για πάρτη της έκοψα το κάπνισμα και ξεκίνησα να γυμνάζομαι. Είμαι 25 αλλά εδώ και λίγες μέρες σκέφτομαι πως ότι κάνω το κάνω για να την εντυπωσιάσω. Μου αρέσει εδώ και δύο χρόνια και τη θέλω εδώ και δύο μήνες. Είμαι σίγουρος πως ενδιαφέρεται αλλά είμαι λίγο κότα για να κάνω το πρώτο βήμα.

Φίλε μου, τι διαφορά έχει το «μου αρέσει» από το «τη θέλω» και πόσο ζυγίζουν τα δύο χρόνια και οι δύο μήνες; Εντάξει, διανυκτερεύουμε αλλά τις δύσκολες περιπτώσεις τις στέλνουμε διακομιδή. Μετά από σύντομο ιατρικό συμβούλιο σας ανακοινώνω ότι η βέλτιστη λύση είναι να κάνετε το τελευταίο βήμα.

Εκεί που τη βλέπεις και τη χαλβαδιάζεις… (η τύπισσα σε έχει ήδη κοζάρει, παίζει και προ τριετίας), την πλησιάζεις και πολύ απλά της συστήνεσαι χαλαρά και χωρίς κρυάδες και της ζητάς όμορφα και ωραία να βγείτε. Δέχεται; Υπέροχα! Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στην πορεία. Δε δέχεται; Υπέροχα! Ξεκολλάς και πας παρακάτω.

Υ.Γ. Μην περιμένεις καμιά διετία στην επόμενη στάση και καλό ταξίδι!


O έρωτας στο δισάκι του 2018 και άλλες, ένοχες και μη ιστορίες: Εδώ θα είμαστε για να τα λέμε. Καλή χρονιά!

Για να επικοινωνήσεις με τη Betty, στείλε e-mail στο betty@pezodromio.gr  (Διανυκτερεύει!)

Go to TOP