Betty On Top #14

Μυστικά και αγωνίες που δεν γκουγκλάρονται

 

Ζωή

Τελικά τι μετρά στη ζωή μας, το πάθος ή η αγάπη Μπέτη μου; Είμαι 26 και μέχρι τώρα δεν είχα μια φυσιολογική σχέση στη ζωή μου. Με ένα περίεργο τρόπο πάντα έδιωχνα τα άτομα από δίπλα μου. Πάντα κολλούσα σε όσα δεν πρέπει και δεν άφηνα τα άτομα που ήθελαν να μου δώσουν αγάπη να είναι μαζί μου. Γίνεται να αλλάξω; Γιατί όσο κι αν προσπαθώ δεν τα καταφέρνω.

Αγαπητή μου όταν μιλάμε για πάθος και αγάπη δυσκολεύουν τα πράγματα. Αλλά από αυτά που έχω μάθει στην κολασμένη ζωή μου, καλό το πάθος που το θέλουμε όλοι, αλλά μέχρι ένα σημείο. Αυτό που μένει πάντα και μας κρατάει είναι η αγάπη. Οπότε μην μου αγχώνεσαι. Όλα θα αλλάξουν όταν θα είσαι πραγματικά έτοιμη. Θα το καταλάβεις εύκολα, όταν το πιστέψεις η ίδια!


Βασιλική

Τι κάνουμε όταν το μυαλό δεν υπακούει στο κορμί και όχι το αντίθετο; Έχω κολλήσει κι έχω φάει τα μούτρα μου με ένα άτομο που δεν πρέπει, που με πιέζει και με κυνηγάει κι εγώ συνεχίζω στο ίδιο τροπάρι. Έχω και μια καινούρια γνωριμία με ένα παιδί που έχει όλο το πακέτο και είναι τόσο καλό… Θέλω να προσπαθήσω να του δώσω πράγματα αλλά φοβάμαι μην τον πληγώσω εξαιτίας του κολλήματος που έχω.

Αχ, βαχ, σαλάκια και δάκρυα στο λινό σεντονάκι. Τι να σας κάνω εσάς τα προβληματισμένα πλάσματα; Ξέρω, το έχω πει πολλές φορές, αλλά θα το επαναλάβω άλλη μία. Καλό μεν το παράνομο, αλλά για λίγο! Οπότε άσε το παράνομο στην άκρη. Πες του ένα «στο καλό»  και συνέχισε τη ζωούλα σου γιατί βλέπω πως χαλιέσαι. Μη σπαταλιέσαι σ’ αυτή την κακή ρουτίνα και δώσε μια ευκαιρία στο όνειρο. Στο κάτω-κάτω, κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα!


Μιχάλης

Μπέτη πλησιάζω τα 40 και είμαι ανύπαντρος. Δε με λες και θαύμα από εμφάνιση αλλά μέχρι τώρα περνούσα καλά με τα ωραία και περιστασιακά. Αν βέβαια ρωτήσεις τους γύρω μου θα σου πουν πως έχω άστατη ζωή, αλλά δε δίνω και πολλή σημασία. Το θέμα είναι τώρα που θέλω να κάνω τη στροφή. Υπάρχει ελπίδα μετά τα 40 για ένα γάμο ή χάθηκε το τρένο;

Τώρα δηλαδή που πάτησες τα 40 και πιστεύεις πως η ηλικία μετράει, πώς πρέπει να σε αντιμετωπίσω; Χαμογέλα και μην κοιτάζεις πίσω κύριε Μ. Κι αν δεν ήσουν άγιο παιδί, ρώτα και ‘μας που και τις αμαρτίες μας τις κάναμε και δεν φορέσαμε στεφάνι αλλά δεν τα βάψαμε μαύρα. Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά για να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις, πόσο μάλλον αν έχει να κάνει με μια δέσμευση. Τι λες, μήπως ήρθε η ώρα να στρώσεις το δρόμο σου για μια νέα ζωή;


Xωρίς όνομα

Μπέτυ μεγαλώνω, ωριμάζω, τα χρόνια περνάνε και ξημεροβραδιάζομαι με την απορία αν όντως υπάρχει έρωτας ή είναι στο μυαλό μας σαν μια συνήθεια. Μήπως δεν το έχω ζήσει για να το πιστέψω ή έχω απογοητευτεί από τη ζωή. Πάντα έρχεται και σβήνει μετά από 2 μήνες λες και υπάρχει χρονοδιακόπτης.

Ανώνυμο και συνάμα βασανισμένο μου ον, αυτή η απορία τυραννάει  σχεδόν κάθε άνθρωπο του πλανήτη σε κάποια φάση της ζωής του. Ο έρωτας υπάρχει και δε θα βαρεθώ να το φωνάζω. Πρέπει λοιπόν καταρχήν ν’ αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε βασανίζουν τέτοια ερωτήματα. Το χτύπημα του φτερωτού θεού είναι τόσο δυνατό που όταν έρχεται σε επαφή μαζί σου, μένει. Λέγεται «μεγάλος έρωτας» και σου εύχομαι να τον ζήσεις πολύ σύντομα. Πάρε τώρα τα πάνω σου και μην παραιτείσαι, και θα τα πούμε σε λιβάδια χλοερά!


Υποδεχτείτε την άνοιξη λουσμένα στο φως, ζωηρά αγγελούδια μου!

 

Για να επικοινωνήσεις με τη Betty, στείλε e-mail στο betty@pezodromio.gr  (Διανυκτερεύει!)

Go to TOP
Άνοιγμα