post image

Ένα πρωινό με μπανάνες για ενέργεια και γράμμωση

Μια super θρεπτική συνταγή που κόβει την πείνα

Το πρωινό είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας, παρά το γεγονός ότι πλέον όλοι το έχουν αντικαταστήσει με ένα απλό καφέ. Οι περισσότεροι δεν έχουν την κατάλληλη θέληση ή το χρόνο να κατασκευάσουν κάτι το πρωί, με αποτέλεσμα να τρέχουν στον κοντινότερο φούρνο. Το αποτέλεσμα; Πολλές θερμίδες, περισσότερα λιπαρά, ελάχιστη ενέργεια. Το παρακάτω μπανανόψωμο όμως, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα σπίτι. Κρατά για μέρες, είναι ευέλικτο και με ελάχιστα υλικά.

Υλικά:

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
½ φλιτζάνι θρυμματισμένα αμύγδαλα (ψημένα)
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια δίκκοκο αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
4 μεσαίες μπανάνες (πολτοποιημένες)
1 φλιτζάνι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια και μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 18ο C και καλύψτε ένα ταψί ψησίματος 13cm x 26 cm, το οποίο πρέπει να έχει βάθος 6 – 7 cm, με το χαρτί ψησίματος.
Πρώτα απλώστε τους χουρμάδες ενώ αρχίζετε να προετοιμάζετε τα υπόλοιπα.
Ανακατέψτε όλα τα στερεά συστατικά εκτός από το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα μίξερ και προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά, ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά με τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε το μισό από το μείγμα με τα υγρά με το κακάο και αρχίστε να προσθέτετε ένα στρώμα ζύμης στο ταψί.
Πρέπει να έχετε 4 στρώματα συνολικά πριν να αναμίξετε ελαφρά τα υγρά με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι, ψήστε το ψωμί για περίπου 40 λεπτά.
Ψήστε το ψωμί μπανάνας για περίπου 40 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

Go to TOP