5 μυστικά για να κρατήσεις τη σχέση σου υγιή

Είναι πιο δύσκολο να βρεις το άλλο σου μισό, παρά να το κρατήσεις. Εμπιστεύσου μας για να κάνεις τη σχέση σου πιο δυνατή από ποτέ

Ρουτίνα, άγχος, διαφωνίες, δύσκολοι συμβιβασμοί. Καταστάσεις καθημερινές που καθένας μας μπορεί να βιώσει ή ακόμα και να εγκλωβιστεί στα πλαίσιά του. Όμως όταν έρχεται ο έρωτας όλα ομορφαίνουν, πόσο μάλλον όταν το άλλο μας μισό είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο ταυτιζόμαστε σε τεράστιο βαθμό. Για να μη χάσεις λοιπόν όσα κέρδισες, ακολούθησε αυτές τις μικρές συμβουλές για να μείνει η σχέση σου υγιής και δυνατή!

Πες αυτό που θέλεις και σκέφτεσαι
Μην κρύβεις πράγματα γιατί θα οδηγήσουν και τους δυο σας σε αδιέξοδο. Εσύ θα καταπιέζεσαι συνεχώς, και το άλλο σου μισό θα αγχώνεται επειδή θα αναρωτιέται τι συμβαίνει. Οι μαγικές λέξεις είναι αμεσότητα και ειλικρίνεια!

Μην κολλάς πάνω στον άνθρωπό σου: Θα τον “πνίξεις”
Πρόκειται για ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία, αν παίρνεις πολλές προσωπικές πρωτοβουλίες, το αίσθημα θα στραβώσει. Αν πάλι δεν σολάρεις έξω και περιμένεις απλά το πότε θα βγείτε μαζί, αυτό είναι ακόμα χειρότερο.Ο άνθρωπός σου, όσο ερωτευμένος κι αν είναι μαζί σου θέλει και τον χώρο του. Μην γατζώνεσαι από πάνω του συνεχώς, από κοντά ή μέσω τηλεφώνου.

Ξέχνα μια για πάντα τον εγωισμό
Όχι μόνο στη σχέση σου αλλά και γενικά. Κανείς δεν εκτιμάει έναν άνθρωπο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να “ρουφάει” από τους άλλους και να απολαμβάνει. Υγιής σχέση σημαίνει “εμείς”, στα εύκολα και στα δύσκολα. Και γι’ αυτό ακριβώς δε χωράνε τέτοιες συμπεριφορές που θα ραγίσουν το γυαλί.

Τα μάτια σου στο αμόρε, όχι στο κινητό
Ναι, ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή. Ναι, το κινητό μας χαρίζει πρόσβαση σε πληροφορίες σε άξονα δευτερολέπτου. Όμως κάθε φορά που ξεχνιέσαι σε μια οθόνη, η σχέση σου περνάει μία μίνι-κρίση. Θυμήσου απλά πόσες φορές “βούλιαξες” στην πληροφορία ή σε κάποιο game, και δυσαρέστησες το μωρό σου. Μην αγνοείς την ύπαρξή του!

Η ζήλια δε λειτουργεί όπως νομίζεις
Όταν η σχέση σου περνάει μια μικρή η μεγάλη κρίση, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να ρίξεις τον άλλο στα πατώματα. Όσο κάνεις κάποιον να ζηλεύει ο έρωτας σβήνει πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις, και κινδυνεύεις να μείνεις για πάντα στο μυαλό του σαν κάτι που δεν είσαι!

 

Go to TOP
Άνοιγμα