post image

Ο πλανήτης είναι πιο ειρηνικός σε σχέση με το 2014

Ο Δείκτης Παγκόσμιας Ειρήνης έγινε λίγο πιο... πράσινος

 

Σε μία εποχή που μυρίζει μπαρούτι και  η ειρήνη δεν θεωρείται δεδομένη λόγω των συνεχώς ρευστών διεθνών ισορροπιών, γινόμαστε δέκτες ενός πολύ θετικού νέου. Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ο Δείκτης Παγκόσμιας Ειρήνης έγινε λίγο πιο… πράσινος, γεγονός που σημαίνει πως ο κόσμος έγινε λίγο πιο ειρηνικός.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά την κατάταξη των χωρών του κόσμου όσον αφορά το κατά πόσο παραμένουν ειρηνικές. Η κατάταξη λαμβάνει υπόψιν της 23 κριτήρια- παράγοντες, ανάμεσά τους τις εσωτερικές και διεθνείς συρράξεις, τις στρατιωτικές δαπάνες, την τρομοκρατία, τους δείκτες των ανθρωποκτονιών και άλλων εγκλημάτων.

post image

Όπως συμπεραίνει κανείς από τα στοιχεία, η Ισλανδία εξακολουθεί να θεωρείται η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο για 11η συνεχόμενη χρονιά, ενώ την ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Δανία. Όσο για τη λιγότερο ειρηνική χώρα, εκεί συναντάμε το Αφγανιστάν ενώ ακολουθεί η Συρία. Όσο για την Ελλάδα, είναι πάνω από τον μέσο όρο αλλά χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να αγγίξει την κορυφή.

 

Go to TOP
Άνοιγμα