post image

Η ασημένια μου βόλτα στην παράνοια

Πώς ονομάζονται στα ελληνικά οι influencers;

 

Όποιος έχει ζήσει τη Θεσσαλονίκη ή την Καρδίτσα το καλοκαίρι, μάλλον γνωρίζει πως είναι ό,τι κοντινότερο στον προθάλαμο της κόλασης μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος. Έτσι, ως παιδί κι εγώ, αποφάσισα τον Αύγουστο να κάνω ακόμη μία φορά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, με απώτερο σκοπό να φτάσω στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρω το πλοίο για το νησί. Αυτή τη φορά, επέλεξα να κάνω το ταξίδι ως την πρωτεύουσα με τη σημαντικότερη παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το σημαντικότερο έργο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, μετά τα κουπόνια Εργατικής Εστίας για τα μπουζούκια των κυβερνήσεων του παλαιού  ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου (Μεγάλε Βαγγέλη Γιαννόπουλε, λείπεις)

post image

Μιλώ φυσικά για το «Ασημένιο Βέλος», το τρένο το οποίο ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες να χρησιμοποιείται από τον ΟΣΕ στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Φτάνοντας στο σταθμό, παθαίνω το πρώτο σοκ. Το τρένο ήταν όλο βαμμένο ένα μπλε ελεκτρίκ με διαβαθμίσεις, με φουτουριστικά σχέδια επάνω του τα οποία θύμιζαν επικίνδυνα το σήμα του κυβερνώντος σήμερα κόμματος.Μπλε τρένο, σύντροφε Αλέξη και σύντροφε Σπίρτζη; Χάθηκε το ροζ ή μήπως πέσαμε σε Νεοδημοκράτη βαφέα; Σας καλώ να βγείτε να μας εξηγήσετε. Τέλος πάντων, μπαίνω στο τρένο το οποίο ξεκινά. Είναι γεγονός πως και ολοκαίνουριο ήταν και οι ταχύτητες που αναπτύσσει είναι μεγαλύτερες από τα συμβατικά τρένα και το ταξίδι προμηνύονταν ευχάριστο και ταχύ.

Πηγαίνοντας στο μπαρ να πάρω έναν καφέ, πέφτω επάνω σε μία νέα κοπέλα η οποία ζητά από τον ταλαίπωρο, άγρυπνο bartender να της φτιάξει ένα smoothie τροπικών φρούτων με γάλα καρύδας. Ω ναι, καλά διαβάζεις. Coconut milk, φίλε αναγνώστη. Αφού τρώνε κάνα δεκάλεπτο με τον άτυχο εργαζόμενο να προσπαθεί να της εξηγήσει πως δεν προσφέρουν τέτοια πράγματα, συμβιβάζεται με χυμό πορτοκάλι από το ψυγείο του τρένου, το οποίο είχε λήξει μόλις μια βδομάδα πριν.

post image

Επειδή φυσικά είναι γνωστό πως οι γνωριμίες του καλοκαιριού είναι οι πιο ενδιαφέρουσες κι επειδή κάπως πρέπει να περάσουν οι 3 ώρες και 56 λεπτά που διαρκεί το ταξίδι (προχωράει η τεχνολογία ρε σεις), δεν αργώ να πιάσω την κουβέντα. Και εκεί ξεκινά το πραγματικό ταξίδι στην παράνοια. Μου συστήνεται ως Φένια και επαγγέλλεται influencer, έχοντας καταγωγή από τη Χαλκιδική. Οι γονείς της έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στο πρώτο πόδι και η ίδια δε θέλησε να ασχοληθεί με τις σπουδές ανθρωπιστικών επιστημών που επέλεξε στα 18 της. Η όλη φάση ήδη μυρίζει ατύχημα…

post image

Αυτό βέβαια δε τη σταματά από το να έχει άποψη τόσο για την κατάργηση του ασύλου, όσο και για το χωρισμό κράτους – εκκλησίας, το προσφυγικό και για τα ελληνοτουρκικά. Ολόκληρη η συζήτηση εξελίχθηκε σε thread σχολίων κάτω από δημοσίευση του Πενταπόσταγμα Τζιαρ ή του Πρώτου Θέματος.

Φτάνοντας στην Αθήνα, αποχαιρέτησα τη Χαλκιδικιώτισσα influencer με μια σχετική ανακούφιση, ευελπιστώντας σε ένα ήσυχο ταξίδι με το πλοίο. Και ήταν πράγματι εξαιρετικά ήσυχο, φτάνοντας με ασφάλεια στο νησί – προορισμό. Κατεβαίνοντας ωστόσο στο λιμάνι, βλέπω μπροστά μου να αποβιβάζεται από το πλοίο η νέα μου φίλη. Προς στιγμήν σκέφτηκα να την προλάβω, μήπως υπάρξει καμιά θετική εξέλιξη στο νησί, αλλά μετά σκέφτηκα πως το να τραβάω βίντεο για το νέο boomerang story της, ενώ ταυτόχρονα ακούω για τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν δεν ήταν ο τρόπος που ήθελα να περάσω τις διακοπές μου.

post image

Και στο σημείο αυτό θέλω να σας θέσω τα εξής ερωτήματα:

  • Θα έπρεπε να την έχω ακολουθήσει στο λιμάνι;

  • Πως ονομάζονται στα ελληνικά οι influencer;

  • Σε ποιο ταμείο υπάγονται; Κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών;

  • Ποιος ήταν αυτός που είπε πως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή;

Στείλτε τις απαντήσεις σας στο terzis@pezodromio.gr και κερδίστε ένα ταξίδι με το «Ασημένιο Βέλος» για την εξωτική διαδρομή Παλαιοφάρσαλος – Πλατύ. Και πού ξέρετε, μπορεί να είστε πιο τυχεροί από ‘μένα…

Go to TOP
Άνοιγμα