post image

Είσαι νέος πατέρας; Δες πώς θα είσαι και σωστός

Βάλε από νωρίς πλάτη πριν... φας παντόφλα, και κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη της μάνας του παιδιού σου

Ενώ έχουν γραφτεί και ειπωθεί χιλιάδες πράγματα σχετικά με τη φύση της μητρότητας αλλά και… οδηγοί επιβίωσης γι’ αυτή, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την πιο δύσκολη (ή δεύτερη πιο δύσκολη) δουλειά του κόσμου. Αυτή του νέου πατέρα. Κάπου εδώ λοιπόν, με λίγη προσοχή και εφαρμογή λίγων απλών συμβουλών, η νέα πραγματικότητα του cool daddy θα στρωθεί όπως πρέπει.

Bάλε από την αρχή stop στη γκρίνια

Μην αρχίσεις τα παράπονα αν κρατάς το μωρό σας γιατί το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ζόρι τραβάει και η μητέρα του. Το ότι είσαι άντρας δε σημαίνει λοιπόν πως είσαι πιο ελεύθερος σε σχέση με τα καθήκοντα φροντίδας του παιδιού. Κι αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις καλά, πάντα υπάρχει και ο άλλος τρόπος. Κάνε για παράδειγμα δουλειές του νοικοκυριού.

Κάνε το καλό πριν σου το ζητήσουν

Γίνε καμικάζι και αν δεις πως επιβιώνεις άλλαξε το μωρό κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμα και αν η σύντροφός σου έχει ξυπνήσει. Κάνε του μπάνιο, βάλε στο πλυντήριο τα… πειστήρια του εγκλήματος και κάτι εξίσου σημαντικό. Μην ξεχνάς να βγάζεις συνεχώς φωτογραφίες από την κάθε μέρα που ασχολείστε με το ανθρωπάκι σας!

The Days Off

Δώσε στο έτερόν σου ήμισυ «άδεια», άφησέ την για μία ολόκληρη μέρα να ξεκουραστεί με τον τρόπο που αυτή θα επιλέξει, χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με το παιδί σας. Όχι πως αυτό θα συμβεί με το μητρικό ένστικτο να χτυπάει κόκκινο, αλλά σίγουρα μία βόλτα με την παρέα της θα της τονώσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση. Καλή τύχη!

Go to TOP
Άνοιγμα