Όταν ο King Kong έσπερνε τον πανικό

Το κινηματογραφικό θαύμα του ασπρόμαυρου σινεμά

 

Όχι, δεν κουβαλάει τις πλάτες του Godzilla, ούτε μπορεί να αγγίξει το μεγαλείο του. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το γεγονός πως ο τεραστίος διαστάσεων, πολυαγαπημένος κινηματογραφικός γορίλας δεν κατέχει μία θέση στην καρδιά μας. Ούτε ότι είναι στην ουσία ο “πατέρας” όλων των κινηματογραφικών τεράτων που έπειτα από μια μέρα σαν κι αυτή άρχισαν να ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια.

Στις 2 Μαρτίου του 1933 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και στις μεγάλες οθόνες της Νέας Υόρκης δεν έπεφτε καρφίτσα. Τον σκηνοθέτησε ο Miriam Cooper, πράγμα πολύ… προχώ για τα δεδομένα της εποχής. Άσε που δεν το λες και λίγο να βλέπεις το επιβλητικό Empire State Building να καταστρέφεται. Οι περισσότεροι θεατές το λάτρεψαν ενώ έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις λιποθυμιών και εξόδου από τους κινηματογράφους εξαιτίας του φόβου!

Η λίγο-πολύ γνωστή υπόθεση της ιστορικής ταινίας έχει να κάνει με την αγάπη του Kong προς μία γυναίκα, όμως η ιστορία τους παίρνει αρκετά δυσάρεστη τροπή. Από το τροπικό νησί που λατρεύεται ως βασιλιάς μέχρι τη Νέα Υόρκη όπου σκοπεύουν να τον μετατρέψουν σε μουσειακό έκθεμα, ο Kong δικάζει θεούς και δαίμονες για να κρατήσει την Anne ζωντανή. Aπό τότε και σχεδόν 100 χρόνια μετά, φιγουράρει σε κόμιξ, αναρίθμητες ταινίες, σχολικές τσάντες, ακόμα και σε graffiti. Πράγμα που δεν το λες και λίγο για έναν γορίλα.

 

 

Go to TOP
Άνοιγμα