Όταν ο Στέφανος Ρόκος “συνάντησε” τον Nick Cave

12 (+2) τραγούδια ενός Αυστραλού οπτικοποιούνται στον ζωγραφικό καμβά ενός Έλληνα

O Nick Cave είναι ένας χαρισματικός τραγουδοποιός που από μεγάλη μερίδα μουσικόφιλων θεωρείται ο “πατέρας” της indie σκηνής. Ο Στέφανος Ρόκος, ένας ζωγράφος που έχει φιλοτεχνήσει αναρίθμητα εξώφυλλα από όλες τις εκφάνσεις της τέχνης: Μουσική, θέατρο και σινεμά. Όμως τι κοινό μπορεί να έχουν ένας Έλληνας και ένας Αυστραλός που το πιο πιθανό είναι να μην έχουν συναντηθεί ποτέ; H απάντηση είναι “ένας δίσκος”.

Το “No More Shall We Part” κυκλοφόρησε το 2001 και δεν αποτελεί μυστικό το ότι δεν είναι δα και το καλύτερο άλμπουμ του Cave. Παρόλα αυτά κάποιες στιγμές του είναι πραγματικά καθηλωτικές, όπως για παράδειγμα το εκστατικά όμορφο “Love Letter”. Κι επειδή ως γνωστόν, η τέχνη είναι αφορμή για “νέες γέννες”, ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος από τη στιγμή που το άκουσε ήτανε βέβαιος πως κάποτε θα οπτικοποιήσει όλα του τα τραγούδια. Κάτι που του πήρε 4 χρόνια και ολοκληρώθηκε φέτος με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Η Έκθεση “No More Shall We Part – 17 Years Later” θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη από τις 4 Απριλίου μέχρι και τις 19 Μαΐου του 2019

 

Go to TOP
Άνοιγμα