Farmer Shop: Σούπα στο ποτήρι!

Ο Θοδωρής Παπαποστόλου και ο Δημήτρης Αραμπατζής στη δίνουν takeaway!

Είναι νέος και δημιουργικός, ενώ ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που τους λες εναλλακτικούς και το εννοείς. Ο Θοδωρής Παπαποστόλου είναι ένας γεωπόνος που μπήκε στις μεγάλες καλλιέργειες, γνώρισε από κοντά… χημείες και φάρμακα και αποφάσισε να αλλάξει δρόμο.

Η νέα του αρχή έγινε με βιολογικές καλλιέργειες, πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση. Έπειτα, τις πρώτες μέρες του 2017, άνοιξε το Farmer Shop: Ένα βιολογικό παντοπωλείο που βρίσκεται στο κέντρο της Καρδίτσας, στο οποίο μπορείς να βρεις πληθώρα γλυκών και αλμυρών γεύσεων. Ένα παντοπωλείο που ειδικεύεται στο φυτικό κομμάτι, με χρώμα και «αύρα» που παραπέμπει σε αντίστοιχους χώρους του εξωτερικού. Όμως σαν ανήσυχο πνεύμα, ο Θοδωρής δε σταμάτησε ποτέ τους πειραματισμούς. Σα να είχε στόχο κάθε εβδομάδα να παρουσιάζει και μία διαφορετική γεύση, κάτι που, μεταξύ μας, το πέτυχε! Με αυτά τα δεδομένα, τον περασμένο Οκτώβριο λάνσαρε στο Farmer Shop δέκα διαφορετικές εκδοχές από βιολογικές σούπες. Σούπες που φτιάχνονται καθημερινά από τον ίδιο και από τον chef Δημήτρη Αραμπατζή και σου σερβίρονται ζεστές και αχνιστές στο ποτήρι!

«Η σούπα στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένη ιστορία. Πρόκειται για ένα ρόφημα και όχι για κυρίως πιάτο», μας λέει ο… alternative γεωπόνος, και βάζει σαν στόχο να πείσει τους κατοίκους της Καρδίτσας να… κυκλοφορούν με σούπα όσο κάνουν τις βόλτες τους!

Μία από αυτές μας παρουσιάζει και στο Πεζοδρόμιο, που με λίγη υπομονή και μέσα σε μισή ώρα, θα τη φτιάξεις και θα την απολαύσεις χωρίς ενοχές στο σπίτι σου.

 

 

 

Κουνουπιδόσουπα βελουτέ με βιολογικά υλικά

Υλικά

Ένα κουνουπίδι

4 πατάτες

50 γρ βιολογικό κουρκουμά

100 γρ βιολογικά κάσιους

3-4 φύλλα κόλιανδρου

2 ξερά κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

2 μικρά φλιτζάνια ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

Μία κουταλιά της σούπας χλωρό τζίντζερ

30 γρ τζίντζερ

2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι

Οδηγίες

Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό σε διπλάσιο όγκο από τη στάθμη των υλικών. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, κατά προτίμηση για μισή ώρα και έπειτα την κάνουμε βελουτέ.

Παρουσίαση:

Βάζουμε τη σούπα μας σε μία κούπα και απολαμβάνουμε μία γευστική πανδαισία!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι τόσο απλή που με λίγη προσοχή θα μπορούσε να γίνει και από κάποιον που δεν έχει γνώσεις μαγειρικής. Αν παρόλα αυτά δεν την πέτυχες, μπορείς να βρεις την αυθεντική εκδοχή της στο Farmer Shop, στο κέντρο της Καρδίτσας!

Farmer Shop

Δημ. Αγορά Ι27, Καρδίτσα

Τηλ 2441 103184

Go to TOP
Άνοιγμα