Το πιο φιλόδοξο concept ανακατασκευής της Παναγίας των Παρισίων

Η εταιρεία Vincent Callebaut Architectures θέλει να ξεκινήσει ένα αρχιτεκτονικό θαύμα

 

Η πυρκαγιά του Απριλίου μπορεί να πλήγωσε βαριά αλλά δεν σκότωσε το ιστορικό μνημείο της Γαλλικής πρωτεύουσας, και στον απόηχο αυτής της τραγωδίας, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και διάφοροι άνθρωποι του πνεύματος προτείνουν λύσεις για την ανακατασκευή της Νοτρ Νταμ. Μία όμως είναι αυτή που ξεχωρίζει.

Η εταιρεία Vincent Callebaut Architectures θέλει ξεκινήσει ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, κάνοντας μία γιγαντιαία προσπάθεια να ενώσει το χθες με το αύριο. Οραματίζεται μία «πράσινη» Παναγία των Παρισίων που θα σέβεται τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.

To concept προτείνει την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ παντού, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί ακόμα και μία φάρμα επόμενης γενιάς  στην κορυφή του μνημείου!

Σύμφωνα με τους εγκεφάλους του project, η υλοποίηση του σχεδίου τους πέρα από την άρτια εικόνα και λειτουργικότητα του χώρου, θα οδηγήσει στην παραγωγή μέχρι και 21 τόνων σοδειάς το χρόνο με ελάχιστο κόστος.

Κι αν Το «Δάσος στον Καθεδρικό Ναό» είναι απλώς μία ιδέα που βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά, τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Παναγία των Παρισίων να γίνει όντως ένας «οδηγός» για το πώς διώξουμε το γκρίζο από τις μεγαλουπόλεις. Μήπως τελικά το «πράσινο μέλλον» είναι αρκετά κοντά μας;

 

Go to TOP
Άνοιγμα