Στη Rolls Royce Phantom ακούγεσαι μόνο αν το θέλεις

Ένας διακριτικός γίγαντας για τους επιβάτες του

 

Στην υπερπολυτελή κατηγορία και εκεί που ακόμα και τεράστια πορτοφόλια δε μπορούν να φτάσουν, τίποτα στην ουσία δεν είναι αδύνατο. Όμως έχει πάντα το ανάλογο κόστος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κορυφαία Rolls Royce, τη Phantom, η οποία είναι κυριολεκτικά το απόλυτο highlight της μετακίνησης. Το συγκεκριμένο supercar διαθέτει ένα πίσω διαμέρισμα που μπορεί να απομονωθεί πλήρως, όχι μόνο από τον οδηγό αλλά και από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η βρετανική εταιρεία ονομάζει αυτή η δυνατότητα Privacy Suite και η οπτική απομόνωση από τον οδηγό γίνεται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρο-χρωματικού κρυστάλλου. Αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί και όλο το τζάμι γίνεται διάφανο. Ταυτόχρονα έχει τοποθετηθεί και ένα ειδικά εξελιγμένο ηχομονωτικό υλικό που απορροφά συγκεκριμένες συχνότητες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο για τον οδηγό αλλά και για κάποιους που βρίσκονται έξω από το αυτοκίνητο και διαθέτουν και κατάλληλο εξοπλισμό να ακούσουν τι λέγεται στο πίσω μέρος του.

Βέβαια αν για κάποιο λόγο ο οδηγός πρέπει να επικοινωνήσει με όσους κάθονται πίσω, μπορεί να τους «καλέσει», ενώ υπάρχει και ένα άνοιγμα στο εσωτερικό προκειμένου να περνούν από αυτό έγγραφα ή άλλα μικρά αντικείμενα. Κατά τα άλλα, στο πίσω μέρος της συγκεκριμένης Phantom υπάρχει σύστημα infotainment με δύο οθόνες 12 ιντσών, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν σε ότι αφορά τις προβολές, ενώ φυσικά και τα κρύσταλλα των παραθύρων όσο και του πίσω παρμπρίζ απομονώνουν το εσωτερικό.

Όσο για την τιμή της, ξεκινά από τα 900.000 ευρώ και αν τα διαθέτεις δεν ξέρουμε κατά πόσο θα ήθελες να είσαι διακριτικός και όχι θορυβώδης σαν τη μηχανή του αυτοκινήτου!

Go to TOP
Άνοιγμα