Σκέφτεσαι συνεχώς το φαγητό;

4 tips για να νικήσεις την πείνα

 

Καλοκαίρι, ζέστη και όσο το θερμόμετρο γράφει… ψηλά, το μυαλό και το σώμα χρειάζονται διαύγεια. Τι γίνεται όμως όταν πεινάμε συνεχώς ή νομίζουμε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να απαλλαγείς από αυτή το περίεργο αίσθημα, με 4 απλούς τρόπους.

Κοιμήσου καλά
Και σκεπάσου καλά, ακόμα και Ιούλιο μήνα. Ο κλιματισμός είναι μεγάλη παγίδα σε αυτό το ζήτημα. Όσο περισσότερο, και βολικά, κοιμάσαι, τόσο περισσότερο το σώμα σου… χορταίνει. Όσο παράδοξο κι αν σου φαίνεται αυτό, έχει να κάνει με ορμόνες οι οποίες παράγονται την ώρα που κάνουμε shutdown. 7 ώρες ύπνου σημαίνουν «Αντίο πείνα».

Πιες πολύ νερό
Για την ακρίβεια, πάρα πολύ. Σε βοηθά να μην αφυδατώνεσαι και εκτός αυτού, «ξεχνάς» ότι πεινάς. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που φτάνουμε σε σημείο… γουρουνιάσματος ενώ στην ουσία δεν πεινάμε αλλά διψάμε.

Μάσησε τσίχλα
Εκτός από αγχολυτικό, είναι και ένα πολύ καλό κόλπο για να ξεγελάς στην ουσία τον εγκέφαλό σου. Του περνάς το μήνυμα πως τρως ή ακόμα και πως είσαι χορτάτος. Μην καταφύγεις όμως σε υπερβολές γιατί το στομάχι θα αρχίσει να διαμαρτύρεται, και μη μπλέξεις με τσίχλες με ζάχαρη.

Φάε σε σταθερό ρυθμό
Το πρόγραμμα είναι το Α και το Ω σε σχεδόν όλες τις φάσεις της ζωής μας. Έτσι λοιπόν, μικρά και σταθερά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας θα σε κρατούν συνεχώς χορτασμένο.

Go to TOP