Ο Νετφλιξάκιας: Οι καλύτερες σειρές του 2019

Ένα check στις σειρές που ξεχώρισαν από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα

 

Μπήκαμε αισίως στον Μάρτιο, και λίγο πριν ο καλός καιρός μας βγάλει όλους έξω από το σπίτι σχεδόν με το ζόρι, προλάβαμε οριακά να γράψουμε λίγα λόγια για όσα είδαμε και ξεχωρίσαμε. Το θέμα είναι να προλάβεις να τα δεις και ‘συ.

Russian Doll (Season 1)

Ήρθε ξαφνικά, μας κέρδισε για λίγα κλικ, την είδαμε σερί σε μια νύχτα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα «μείνει» στη συνείδηση των φίλων του δράματος και της κωμωδίας. Η ιστορία της Nadia χτίστηκε με μαεστρία και ξεφεύγει από τα κλισέ.

Λίγες στιγμές μετά τα 36α γενέθλιά της πεθαίνει, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο επανέρχεται συνεχώς σε ‘κείνο το drug party. Ανάσταση, παράλληλα σύμπαντα ή κάτι άλλο; Eσύ αποφασίζεις.

Sex Education (Season 1)

Δεν την λες ρομαντική κομεντί, αλλά με το πιστόλι στον κρόταφο αναγκάζεσαι να τη βαφτίσεις μια σοβαρή teen comedy. To Netflix τις πρώτες μέρες του νέου έτους μας χάρισε μία σειρά που έχει την αύρα του “The End Of The F***ing World” αλλά σε πολύ πιο… προχώ επίπεδο.

Στην πρώτη σκηνή 2 έφηβοι κάνουν σεξ, με το αγόρι να προσποιείται οργασμό. Καταπίεση, απελευθέρωση χαρμολύπη και γέλιο μέχρι δακρύων με φόντο τον έρωτα, σε 8 επεισόδια που δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο. Κι αν ο nerd της ιστορίας σας θυμίζει κάτι, θα λατρέψετε ακόμα περισσότερο τη μητέρα του, για λόγους που θα καταλάβετε αμέσως.

The Ted Bundy Tapes (Limited series)

«Ο φόνος αφήνει έναν άνθρωπο πεινασμένο, ανικανοποίητο, με την παράλογη πεποίθηση ότι την επόμενη φορά που θα σκοτώσει, θα ικανοποιηθεί. Ή τη μεθεπόμενη. Ή κάποια άλλη».

Ο μεγαλύτερος serial killer των ΗΠΑ αυτοψυχαναλύεται σε μορφή συνέντευξης, και η σειρά “Conversations With A Killer” αποτελεί για άλλη μια φορά λόγο αρκετό για να κρατήσεις τη συνδρομή σου ενεργή. 30 χρόνια μετά την εκτέλεση του περιβόητου Ted Bundy, βλέπεις και ακούς την ιστορία της ζωής του. Από τον ίδιο. Αντέχεις;

 Kingdom (Season 1)

Φρέσκο και σπαρταράει, με το Netflix να το χαρακτηρίζει ως «βίαιο» και «συναρπαστικό». Η αλήθεια είναι ακόμα πιο αγνή, με τα ξεκοιλιάσματα, τα ζόμπι και τους σαμουράι να βρίσκονται σε έναν διαρκή πόλεμο με σκοπό την εξάπλωση ή την επιβίωση. Όλα εξαρτώνται από το στρατόπεδο στο οποίο ανήκεις.

Μια ιστορία που αν εξαιρέσεις τους πρίγκηπες και κάποιες… μαλθακές στιγμές, απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις του splatter. Ζήτω η Κορέα, οι μυστηριώδεις ιοί και οι επικίνδυνες νύχτες.

Go to TOP