Μια “Πάστα” με ταυτοτητα

Ο Θοδωρής Σέμπρος και η Σοφία Τσαμούρα μας παρουσιάζουν το ζαχαροπλαστείο που σερβίρει αυθεντικό gelato (και όχι μόνο!) όλο το χρόνο

Για τον Θοδωρή Σέμπρο, η ζαχαροπλαστική είναι κάτι που δεν έχει αρχή και τέλος. Ένα concept που εξελίσσεται συνεχώς. Η αγάπη του για την κουζίνα κρατά από την παιδική του ηλικία, όταν ανακατευόταν στην καθημερινή προετοιμασία του φαγητού. Πλην όμως του κακού χαμού… έκανε και δημιουργικά πράγματα στον πάγκο εργασίας της μαμάς! Ο Θοδωρής μεγάλωσε και αφού ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, συνάντησε τη Σοφία Τσαμούρα. Ο μεν pastry chef, η δε επιχειρηματίας, με μια κοινή αγάπη στο χώρο της γεύσης που ονομάζεται γλυκό. Οι δυο τους αποφάσισαν να παντρέψουν το παραδοσιακό και το σύγχρονο, κλείνοντας το μάτι στα παιδικά τους χρόνια, τότε που οι αγνές γεύσεις κυριαρχούσαν. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «Πάστα».

Δε θα συνιστούσε υπερβολή αν αναφέραμε πως κάθε μας επίσκεψη αποτελεί μέρος ενός σώου. Ο Θοδωρής είναι ο pastry-chef που δημιουργεί μπροστά στα μάτια μας γεύσεις όπως προφιτερόλ, πάβλοβα και γαλακτομπούρεκο, την ώρα που εμείς αντιστεκόμαστε για να μην κάνουμε βουτιά στον πάγκο του! Εδώ η ειλικρίνεια και η ποιότητα δεν τείθονται προς διαπραγμάτευση. Σε υποδέχεται με το χαμόγελο, κι επειδή αγαπά τόσο πολύ αυτό που κάνει, είναι διατεθειμένος να μιλά μαζί λύνοντας κάθε σου απορία.

Όμως η Σοφία εστιάζει και κάπου αλλού: «Το δεύτερο σήμα-κατατεθέν μας είναι το παγωτό. Αυθεντικό gelato από αγνές πρώτες ύλες, που θα υπάρχει όλο το χρόνο». Έπειτα δίνουμε τη σκυτάλη στον δημιουργό: «Αυθεντικό gelato με φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, χωρίς συντηρητικά. Έτσι λοιπόν, η πόλη της Καρδίτσας αποκτά κάτι που σε αρκετούς έλειπε τις νύχτες του χειμώνα. Τι θα λέγατε, τώρα που τα φρούτα εποχής κυριαρχούν στο τραπέζι μας για παγωτό κάστανο ή μήλο;

H «Πάστα» άνοιξε στα μέσα του Οκτωβρίου και είναι η έμπρακτη απόδειξη του πώς  ένας «τεχνίτης της γεύσης» μπορεί να πορευτεί επαγγελματικά με έναν επιχειρηματία και το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο αρμονικό γίνεται. Επισκέψου την, για να γευτείς ένα γλυκό ανάλαφρο γευστικά που δε θα σε «μπουκώνει» από την πολλή ζάχαρη. Όσο για εμάς… πήραμε ήδη από 2 κιλά!

Πάστα Patisserie

Ηρώων Πολυτεχνίου 7, Καρδίτσα

Τηλ 24410 77633

Go to TOP
Άνοιγμα