ΟΛΟΦΡΕΣΚΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Μια σύγχρονη πινελιά στην παράδοση, εκεί που η γεύση της Ασίας φλερτάρει με τον ουρανίσκο μας

Όλοι γνωρίζουμε το κανταΐφι, όμως η κυρία Μαρία μας παρουσιάζει μία εμπλουτισμένη και ακόμα πιο γευστική εκδοχή του, που είναι το κιουνεφέ.

Φύλλο κανταΐφι, βούτυρο, cream cheese και σιρόπι. 4 βασικά υλικά που θα σε οδηγήσουν… στον παράδεισο!

Κιουνεφέ

Υλικά

500 γρ κανταΐφι

400 γρ τυρί μοτσαρέλα

200 γρ βούτυρο αγελάδος

200 γρ ζάχαρη

300 γρ νερό

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Έπειτα, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κανταΐφι:

Το μαδάμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω του, ώστε να πάει παντού. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά μπολάκια και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε 40 γρ κανταΐφι, 30 γρ μοτσαρέλα και ξανά 40 γρ κανταΐφι.

Έπειτα πιέζουμε τις 3 αυτές στρώσεις και βάζουμε τα μπαλάκια για 3 ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξουν τα υλικά. Όταν τα βγάλουμε και αφαιρέσουμε το περιεχόμενο από κάθε μπαλάκι, το τηγανίζουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο σκεύος στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι που έχουμε ήδη παρασκευασμένο.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και προσθέτουμε συνήθως παγωτό μαστίχα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση προτιμάμε. Καλή απόλαυση!

Αν προσπάθησες αλλά δεν το πέτυχες, μπορείς να απολαύσεις τις χειροποίητες γεύσεις της κυρίας Μαρίας στο Charlot, στο κέντρο της Καρδίτσας!

 

Charlot Coffee & Homemade pastry 

Δ. Τερτίπη & Μπότση 2, Καρδίτσα

Τηλ 24410 76760

 

 

Go to TOP
Άνοιγμα