Ξεκινά το πρώτο «νέας γενιάς» express δρομολόγιο τρένου Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλία σύντομα θα ακολουθήσει, κλείνοντας το μάτι στο μέλλον με την ηλεκτροκίνηση όλου του δικτύου Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος

 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΣΕ, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί δρομολογείται στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή σε κάτι λιγότερο από 4 ώρες. Τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρείς αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι, ενώ διαθέτουν ακόμη και WiFi. Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το «Ασημένιο βέλος» που είχε έρθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σύντομα δε, όλη η Θεσσαλία θα ακολουθήσει το παράδειγμα του βασικού σιδηροδρομικού δικτύου και θα κινείται με ηλεκτρισμό. Με αυτά κατά νου, στο πολύ κοντινό μας μέλλον το Καλαμπάκα – Αθήνα θα «γράφει» μόλις 3,5 ώρες!

Διαβάστε επίσης:

“Our mother, Electricity”

Go to TOP
Άνοιγμα