Μους Γιαούρτι με Αβοκάντο

Ένα δροσερό ταξίδι γεύσης

«Πιάσαν» οι ζέστες και το Πεζοδρόμιο σου προτείνει μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δροσιστείς και παράλληλα να διατηρήσεις την φόρμα σου. Το αβοκάντο σε συνδυασμό με το γιαούρτι δίνει το αποτέλεσμα μίας μεταξιένιας μους που μπορεί να καταναλωθεί είτε σαν πρωινό, είτε το μεσημερί ή και ως βραδυνό. Μπορείς να την συνοδεύσεις με ότι σου αρέσει, αλλά εμείς θα σου προτείνουμε όπως την δοκιμάσαμε.

 

 

Συνταγή:

  • 170γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150γρ. ώριμο, καθαρισμένο αβοκάντο

Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μούλτι ή του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας.
  • Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Μπορεί να χάσει το πράσινο χρώμα του, αλλά η γεύση του δεν θα αλλάξει.

Αν επιλέξεις να απολάυσεις την αλμυρή εκδοχή, τότε προσθέτεις λίγο αλάτι και λίγο χυμό λάιμ. Μπορείς να το διακοσμήσεις με ντομάτα  και κρεμμύδι ή ραπανάκι και μαιντανό ή και όποιο άλλο λαχανικό τραβάει η όρεξή σου.

Αν πάλι σου λείπει το γλυκό, πρόσθεσε μέλι, λίγο χυμό λαιμ και συνόδευσέ το με φρούτα εποχής ή μία μαρμελάδα που έχεις. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα τρίψε λίγο γκρανόλα ή θρυμάτισε μερικά δημητριακά και ξηρούς καρπούς.

 

 

Go to TOP
Άνοιγμα