Κ. Βήτα – Περίεργη Ώρα

Οι πιο ειλικρινείς δίσκοι φτάνουν στη ζωή μας απροσδόκητα

 

Δεν είχε προηγηθεί καμία ανακοίνωση από την εταιρεία, παρά μόνο ένα cover στο προφίλ του καλλιτέχνη στο Facebook. Έγραφε απλά τον τίτλο και ένα “coming out soon”. Tόσο… soon που κυκλοφόρησε το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Μαρτίου και μου χάρισε ένα γιγαντιαίο χαμόγελο που λειτούργησε μέσα μου σαν αγχολυτικό. Η “Περίεργη Ώρα” είναι ένα EP που αποτελείται από 5 κομμάτια, και αποτελεί στην ουσία τον στουντιακό διάδοχο της άνισης “Oμόνοιας” του 2016. Στο μεσοδιάστημα γίναμε ακροατές ενός εκπληκτικού live album (Συγκατοίκηση), αλλά και μάρτυρες του συγκινητικού, δισκογραφικού comeback των Στέρεο Νόβα. Για το συναυλιακό τους, ίσως μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

Στα του δίσκου λοιπόν και τα τρία… κανονικά κομμάτια όπως και τα δύο instrumental, ο κύριος Βήτα παίζει μπάλα στο γνωστό του γήπεδο. Στιχουργικά λιτός μα ουσιώδης, συντονίζεται πλήρως με τον παλμό της πόλης που ζει, ενώ τονίζει εμφατικά το “γκρίζο” της μοναξιάς και των αδιεξόδων των διαπροσωπικών σχέσεων. Όμως, ως συνήθως, το χαρακτηριστικό ερμηνευτικό του χρώμα με κάποιο χαρισματικό τρόπο, πάντα καταφέρνει να ξορκίζει τη χαρμολύπη των στίχων του. Ηχητικά το EP κινείται ανάμεσα στην ηλεκτρονική ποπ και έναν lounge mid-tempo δρόμο που δε μας κερνά… ηλεκτρικές καταιγίδες. Από την την άλλη δε θα ήταν κάπως αλλόκοτο αν τον βλέπαμε να επιστρέφει στα οργισμένα μονοπάτια της “Ντισκολάτας”;

Όσο για τις προσωπικές μου αδυναμίες, η “Περίεργη Ώρα” φλερτάρει με έναν ρυθμό που αν τον ακούσεις με πλήρη ηρεμία, είμαι βέβαιος πως θα σου καρφωθεί στο μυαλό. Φαντάζει δε σαν το υστερόγραφο από τον περυσινό δίσκο των Νόβα. Επίσης, η γρεζαρισμένη ηλεκτρονική πανδαισία που ακούει στο όνομα “Νίκι Λάουντα”, που σε κάποιο ιδανικό Σύμπαν θα συμπεριλαμβανόταν σε κάθε πρόγραμμα ενός δισκοθέτη που μεγάλωσε στην αγκαλιά της electro.

Κλείνοντας, πρόκειται για μία έντιμη δισκογραφική δουλειά με ομολογουμένως καλές παραγωγές που στο ζενίθ τους κρύβουν κάποιες μικρές εκλάμψεις του τέλειου. Κι αυτό προσωπικά μου αρκεί.

Διαβάστε επίσης:

Στέρεο Νόβα – Ουρανός

 

Go to TOP
Άνοιγμα