post image

Η «κλεμμένη ζωή» της Britney Spears

Το κίνημα #freebritney και η τραγική ιστορία πίσω από αυτό

Britney Spears – ένα όνομα, μια λεγεώνα. Αναμφίβολα ανάμεσα στις κορυφαίες pop-star του αιώνα και μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει ποτέ τα διεθνή media. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Britney Spears γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1981 και από την ηλικία των 11 ετών «εισέβαλλε» στο χώρο του θεάματος μέσω του The Mickey Mouse Club, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Justin Timberlake και η Christina Aguilera. Πολλά παιδιά που ασχολήθηκαν με τη δημοσιότητα, και ειδικά σε ένα τέτοιο βεληνεκές σαν αυτό της Disney έκαναν τρομερή καριέρα μετέπειτα (βλ. Miley Cyrus, Demi Lovato, Selena Gomez, Lindsay Lohan). Λίγα όμως ήταν αυτά που είχαν το στομάχι να επιβιώσουν και να επαναπροσδιοριστούν σαν καλλιτέχνες κατά την ενηλικίωσή τους. Η Britney είχε όλα τα καλά, αλλά η πορεία ήταν σχεδόν μακάβρια για την ίδια και την οικογένειά της.

23 Οκτωβρίου 1998 – το “Baby One More Time” κυκλοφορεί και η Britney απογειώνεται διεθνώς ως η «ανακάλυψη της χρονιάς». Η persona «γατούλας» που παρουσίαζε, η ομορφιά της και οι απίστευτες χορευτικές της ικανότητες δεν χώραγαν αμφιβολία πως ένα μεγάλο αστέρι γεννιέται. Λίγοι όμως ήξεραν πως αυτή δεν ήταν στην πραγματικότητα η Britney. Η αλήθεια είναι, ότι η φωνή της ήταν παντελώς διαφορετική, αλλά η βαρύγδουπη χροιά της δεν «πούλαγε» σε σχέση με την εικόνα της, έτσι δέχτηκε εντολές να «προπονήσει» τη φωνή της με ένα τρόπο έτσι ώστε να αποκτήσει αυτή την περίεργη, ναζιάρικη χροιά που γνωρίζουμε σήμερα. Όταν θέλησε να κάνει ένα δικό της δίσκο με την πραγματική της φωνή και να δώσει στους οπαδούς της τον αληθινό της εαυτό, δεν έγινε σε καμία περίπτωση επιτρεπτό από την εταιρεία, αλλά και τον πατέρα της, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην «πτώση» της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το 2006 χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο, Kevin Federline και η δικαστική διαμάχη ήταν αρκετή να την καταρρακώσει. Και οι δύο διεκδίκησαν την επιμέλεια των παιδιών τους. H τραγουδίστρια υποχρεώθηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην συζύγου της και τα έξοδα αυτά πλησίασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια. Ένα χρόνο μετά, η ψυχική της υγεία πήρε την κάτω βόλτα. Οι φωτογράφοι δεν την άφησαν ποτέ σε χλωρό κλαρί και την ακολουθούσαν μέχρι και στην τουαλέτα, έτσι εκείνη για να τους αποφύγει, έκανε περίεργα πράγματα και ήταν στο επίκεντρο για αρκετό καιρό. Ξύρισε το κεφάλι της για να αποτάξει από πάνω της τον τίτλο του sex symbol και βρέθηκε να χτυπάει αυτοκίνητα αγνώστων με μια ομπρέλα. Λίγες μέρες μετά, κλείνεται μόνη της σε κλινική για τον εθισμό της στο αλκοόλ. Όλο αυτό κατέληξε στο να χάσει την επιμέλεια των γιών της. Ένα χρόνο μετά, ο πατέρας της, επικαλούμενος την κακή ψυχική κατάστασή της, γίνεται “conservator” της, κάτι που είναι πλήρως νόμιμο στις ΗΠΑ, αλλά παντελώς άδικο για την Britney. Επικαλούμενος την ψυχική της υγεία, είναι ο επιμελητής της περιουσίας της αλλά και της προσωπικής της ζωής.

Ο καλλιτεχνικός χώρος από τότε είχε αρχίσει να ανησυχεί για την Britney, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της να τη βοηθήσουν. Η δικαστική διαμάχη αυτή παραμένει άδικη και επικίνδυνη. Το “Leave Britney alone” ήταν πάντα επίκαιρο. Στο μεταξύ, είχε κερδίσει πίσω την επιμέλεια των παιδιών της, έκανε επιτυχημένες περιοδείες και οι επιτυχίες της ήταν απανωτές. Όμως, δεν είχε κανένα δικαίωμα να βγει από το σπίτι της χωρίς την άδεια του πατέρα της. Δεν μπορεί να οδηγήσει, να βγει μόνη της, να ψηφίσει, να πάρει καφέ και φυσικά να μιλάει χωρίς να είναι όλα προγραμματισμένα νωρίτερα από τον πατέρα της. Το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα έχουν παραγίνει επικίνδυνα.

Από το 2019 και έπειτα, η Britney βρίσκεται σε μια επίπονη διαδικασία, στην οποία παλεύει να διεκδικήσει πίσω τη ζωή της. Τα post που κάνει στα social media ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι όλο και πιο περίεργα. Ανεβάζει την ίδια φωτογραφία κάθε μέρα, ή ακόμα και εικόνες που δεν έχουν καμία λογική. Τα δε captions είναι καθαρά “cry for help”. Ακόμα και σε ένα live της στο TikTok, όταν οι φανς της έγραψαν πως αν κινδυνεύει να φορέσει κίτρινη μπλούζα, εκείνη πήγε και το έκανε. Δεν έχει πολλές μέρες που προσπάθησε να ανοίξει Instagram Live από το προφίλ του αγοριού της, όταν εκείνος το άρπαξε ξαφνικά. Οι απορίες πληθαίνουν. Ο κόσμος ανησυχεί και η ίδια φέρεται όλο και πιο περίεργα. Το #freebritney τρεντάρει ξανά, με προσπάθειες για κάποιο λόγο να φιμωθεί από αρμόδιους.

View this post on Instagram

🌹🌹🌹

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Εν κατακλείδι, η Britney Spears είναι μια 38χρονη γυναίκα που τα τελευταία 12 χρόνια ζει «φυλακισμένη» σε μια υποτιθέμενη «άνοια» που της έχουν προσάψει. Της έχει απαγορευτεί η επικοινωνία χωρίς να είναι άλλος παρόντας ή χωρίς να υπάρχει έλεγχος των λέξεών της, να βγει βόλτα μόνη της, να πάει για ψώνια, να ελέγξει με τον οποιοδήποτε τρόπο την καριέρα της, να παντρευτεί, να κάνει άλλα παιδιά και να οδηγήσει. Και μέρα με τη μέρα, οι απορίες μεγαλώνουν. Μια έρευνα γύρω από το θέμα, είναι αρκετή να πείσει τον οποιοδήποτε πως η Britney Spears κινδυνεύει.

Go to TOP
Άνοιγμα