post image

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

5 ταινίες πριν (και μετά) το μεγάλο μπουμ

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, ότι η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί και μόνο οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν; Η απάντηση: άπειρες! Πόσο μάλλον όταν πλησιάζει το τέλος του χρόνου και οι αναίτιες υποψίες-ανησυχίες για ένα επικείμενο, καταστροφικό φινάλε, οργιάζουν. Έχουμε, επίσης δει με εκπληκτικές λεπτομέρειες στη μεγάλη οθόνη πώς θα μπορούσε στ’ αλήθεια ο πλανήτης να μην υπάρχει αύριο. Mε αφορμή λοιπόν την τρέχουσα επικαιρότητα: 5 ταινίες στις οποίες είτε συμβαίνει όντως το τέλος του κόσμου, είτε η ανθρωπότητα γλιτώνει… στο παρά πέντε. Οπότε ξέρετε: Πριν αρχίσει να χιονίζει, χτίστε υπόγεια, προμηθευτείτε αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες κλπ γιατί δεν ξέρουμε τί μας ξημερώνει αύριο, έστω… κινηματογραφικά. Και όχι, δεν έχει να κάνει με κανέναν ιό!

The Road (2009)

post image

Το τέλος του κόσμου έφτασε και μόνο ελάχιστοι κατάφεραν να επιβιώσουν. Σχεδόν δάκρυσα. Ένας πατέρας (Viggo Mortensen ή αλλιώς… Aragorn) με τον νεαρό γιo του (Kodi Smit-McPhee) παλεύουν να φτάσουν ζωντανοί στην ακτή αντιμετωπίζοντας ακραία καιρικά φαινόμενα, ασιτία αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους. Ειδικά κάποιους που αρέσκονται στην ίδια τους τη σάρκα. Μία δραματική ταινία δύο ανθρώπων κι ενός καροτσιού, σε σκηνοθεσία John Hillcoat, βασισμένη στο ομώνυμο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Cormac McCarthy.

Children of Men (2006)

post image

Μία από τις ταινίες που σε κάνουν να μισείς την ανθρωπότητα. 2027: Μπορεί η καταστροφή να μην είναι αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων, αλλά η υπογεννητικότητα θα αφανίσει σιγά-σιγά το ανθρώπινο είδος. Όσες έρευνες και να γίνουν για την αποτροπή της, είναι μάλλον πολύ αργά. Οι Clive Owen και Julianne Moore στέκονται σαν βασικοί υποψήφιοι για να σώσουν τον πλανήτη. Άραγε θα τα καταφέρουν; Σε σκηνοθεσία Alfonso Cuarón.

2012 (2009)

post image

Τελικά επιζήσαμε και μετά από αυτό! Μια ταινία που είχε κάνει πολύ κόσμο να τρέμει και την ψευδοεπιστήμη να χαίρεται, όσο το ημερολόγιο πλησίαζε αργά και βασανιστικά στο 2012. Το τέλος του κόσμου μέσα από την πεπειραμένη ματιά του Roland Emmerich. Μία σειρά απίστευτων καταστροφικών φαινομένων θα απειλήσουν την ανθρωπότητα. Κανείς όμως δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις του Helmsley (Chiwetel Ejiofor). Τι θα κάνουμε για να σωθούμε;

The Hitchhikers Guide to the Galaxy (2005)

post image

Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να μπορείς να ταξιδέψεις σε όποιον πλανήτη θέλεις ανά πάσα στιγμή; Εγώ το θέλω! Δύο κολλητοί, ένα «περίεργο» ρομπότ και ένας εξωγήινος κάνουν ένα galaxy trip τη στιγμή που η Γη καταστρέφεται. Εδώ το τέλος του κόσμου συνοδεύεται από φοβερή αίσθηση του χιούμορ. Ξεκίνησε ως ένα κωμικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Douglas Adams, έγινε ραδιοφωνική κωμωδία, σειρά βιβλίων, τηλεοπτική σειρά, παιχνίδι για υπολογιστές και εν τέλει ταινία. Δείτε το… χθες, γιατί μετά τον Aragorn, εδώ παίζει και ο Bilbo!

The Day after Tomorrow (2004)

post image

 Άλλη μια ταινία του «μαέστρου της καταστροφής» Roland Emmerich. O Jack Hall (Dennis Quaid) είναι κλιματολόγος και προειδοποιεί τον Λευκό Οίκο για την επερχόμενη, δραματική πτώση της θερμοκρασίας. Μία ταινία-κατακραυγή της καταστροφικής περιβαλλοντικής πολιτικής των ΗΠΑ και των άλλων ισχυρών χωρών, και μία σκηνή τραγικής ειρωνείας, όπου η παγωμένη πλέον Αμερική παρακαλεί το Μεξικό να δεχτεί εντός των συνόρων του τους Αμερικανούς πρόσφυγες. Σημεία των καιρών; Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την επόμενη μέρα.

 

Go to TOP