Επιστήμονες ετοιμάζουν… πικάντικες ντομάτες!

Καλά νέα για τους μερακλήδες αλλά και τον κόσμο της ιατρικής

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μίας ομάδας Ιρλανδών και Βραζιλιάνων ερευνητών, οι πιθανότητες να δημιουργηθεί μία καυτερή ντομάτα κατευθείαν από το χωράφι είναι πιο πολλές από ποτέ.Στη μελέτη τους, τονίζουν πως βρίσκονται ένα βήμα πριν τροποποιήσουν γεννετικά μια ντομάτα και η γεύση της αγγίξει εκείνη της κόκκινης πιπεριάς. Όμως όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, στόχος δεν είναι απλά ο ουρανίκος των… μερακλήδων, αλλά η εύκολη παραγωγή καψαϊκίνης.

Η καψαϊκίνη συναντάται μεν στο τσίλι, αλλά μέσω της ντομάτας η παραγωγή της θα εκατονταπλασιαστεί, και έτσι τα οφέλη θα είναι μεγάλα και προς όλους. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς πως πολλά παυσίπονα και αντιβιοτικά τη χρησιμοποιούν ως βάση τους. Όσο για εμάς, όπως και να ‘χει η ιστορία, λέμε πάντα «ναι» στις γευστικές επιστημονικές ανακαλύψεις.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έρευνα εδώ.

 

Go to TOP
Άνοιγμα