post image

Αχιλλέας Μπέος

Ο Δήμαρχος Bόλου "ανακρίνεται" από το Πεζοδρόμιο

 

4 πόλεις, 4 δήμαρχοι, 4 τοπικοί άρχοντες της Θεσσαλίας που δεν είναι νέοι στα κοινά. Οι 3 εκ των οποίων επανεξελέγησαν έπειτα από τις κάλπες του πρώτου μισού του 2019, και ο 4ος κάθεται  για πρώτη φορά στην καρέκλα του δημάρχου, έχοντας υπάρξει Aντιπεριφερειάρχης.  Ο λόγος στον δήμαρχο Βόλου, επανεκλεγέντα με συντριπτικό ποσοστό, που έχει  θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες του λιμανιού της Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια. Χρόνια περίεργα, καθώς δε θα αρκούν απλώς τα έργα, αλλά θα μετρά και το «περιβαλλοντικό πρόσημο» που θα φέρει μαζί της κάθε πόλη. Ο Αχιλλέας Μπέος μας μίλησε για τον τόπο του, τη δική του πορεία αλλά και τις προ(σ)κλήσεις του αύριο. Του ευχόμαστε καλή θητεία, με την ελπίδα το έργο του να χαρίσει στον τόπο μας τα αναγκαία «πατήματα» για την πρόοδο όλων μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Τι σας οδήγησε στην απόφαση να πολιτευτείτε;

Καταρχάς να σας πω ότι δεν μου αρέσει η λέξη “πολιτευτεί” γιατί δεν είμαι πολιτικός. Το μόνο κριτήριο λοιπόν για να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν να βοηθήσω τον τόπο μου, γιατί ο Βόλος ήταν μια παρατημένη πόλη.

Δεύτερη υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεύτερη εκλογή σας. Νιώθετε δικαιωμένος από την πρωτιά που σας έδωσαν οι ψηφοφόροι του Βόλου;

Θεωρώ ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια από εμένα προσωπικά και το σύνολο της δημοτικής αρχής εν γένει η οποία και εκτιμήθηκε από τον κόσμο και φυσικά αυτό αποτυπώθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Θεωρείτε πως ανταποκριθήκατε στα χρόνια προβλήματα του Βόλου κατά την πρώτη εκλογή σας;

Πιστεύω ότι έγιναν πολλά πράγματα στον Βόλο. Θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα βέβαια. Εχθρός του καλού άλλωστε είναι το καλύτερο. Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια ζέση που ξεκινήσαμε και με την ίδια θέρμη που δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά όμως θα επαναλάβω πως θεωρώ ότι έχω προσφέρει στην πόλη μου το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ότι η δημοτική μας αρχή έκανε αρκετά πράγματα.

Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερο, μέχρι στιγμής, επίτευγμά σας;

Είναι τόσα πολλά τα έργα που έγιναν. Αλλά το σημαντικότερο είναι η αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο και μετά η αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, οι λύσεις που δίνουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας. Βέβαια ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι καταφέραμε να κάνουμε τον Βόλο νούμερο ένα προορισμό.

Eπιπροσθέτως, ποιο ήταν το ζήτημα που σας δυσκόλεψε περισσότερο απ’ όλα και δεν καταφέρατε να επιλύσετε;

Το μοναδικό θέμα που είναι σε εκκρεμότητα, τα υπόλοιπα θέματα είτε έχουν λυθεί είτε έχουν δρομολογηθεί, και να σημειώσω εδώ ότι μιλάμε για δεκάδες προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η έναρξη των εργασιών για την μετατροπή των οδών Ζάχου – Καραμπατζάκη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Πρόκειται για ένα, δύο τετράγωνα που συγκεκριμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι ο χώρος εκεί είναι δικός τους, αλλά σύντομα θα λυθεί και αυτό.

post image

H απλή αναλογική που εφαρμόστηκε με τον Κλεισθένη είναι κάτι το θετικό ή αρνητικό κατά τη γνώμη σας;

Είναι εγκληματική η απλή αναλογική όχι απλά αρνητική. Και θεωρώ ότι έγινε επί τούτου, για να δημιουργηθεί ανομία σε ολόκληρη την χώρα. Είναι επιτακτική ανάγκη οι δήμοι να επιστρέψουν στην κανονικότητα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά. Να διοικούνται από τον εκάστοτε δήμαρχο. Με την απλή αναλογική θα δείτε τι θα γίνει σε όλους τους δήμους που οι δήμαρχοι δεν πήραν αυτοδυναμία.

Ποια είναι τα έργα άμεσης προτεραιότητας που θα δοθούν στους δημότες του Βόλου;

Ήδη έχουν γίνει πολλά έργα τα οποία έχουν δοθεί σε χρήση προς όφελος των πολιτών, όπως οι κόμβοι. Τέλος του χρόνου επίσης δίνουμε το πάρκινγκ της Φιλελλήνων σε χρήση, ένα έργο που ρήμαζε για περισσότερο από μια δεκαετία. Και έρχονται και πολλά ακόμα έργα.

Συνοπτικά, ποια πιστεύετε πως είναι τα χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου δημάρχου;

Δεν ξέρω αν ο εαυτός μου μπορεί να θεωρηθεί ως πετυχημένος δήμαρχος αλλά υπήρχε γενικά από την πλειοψηφία των δημάρχων ένα “υφάκι”. Εγώ θα πρότεινα να είναι λίγο πιο απλοί άνθρωποι, να είναι δίπλα στον κόσμο και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πολιτών, ειδικά αυτά τα χρόνια που η κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Ο δήμαρχος είναι εκείνος που έχει άμεση επαφή με τον κόσμο και οφείλει να είναι προσιτός.

Φτάνοντας προς το τέλος, πώς οραματίζεστε την πόλη σας στα μέσα της δεκαετίας του 2020;

Ερωτική!

Go to TOP