post image

Αλλαγές στο πρόγραμμα του 5ου «Open Nights»

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

Το υβριδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα του διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ 5ο «Open nights» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, από τις 29/10 – 8/11/2020, ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του covid19, κρατώντας τρεις εκδηλώσεις που ενώ θα παρουσιαστούν σε live streaming, θα είναι ανοικτές σε περιορισμένο ζωντανό κοινό, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν. Οι on line παρουσιάσεις θα γίνουν από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://www.opennightsfestival.com/

Η ροή παρουσίασης θα ακολουθήσει το ακριβές πρόγραμμα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ. Η ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί τζαμί), και η έκθεση φωτογραφίας στον Μύλο του Παππά θα παρουσιαστούν μόνο διαδικτυακά. Είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα δράσεων:

Πέμπτη 29/10 – Μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί

18:00- 22:00 διαδικτυακή παρουσίαση ομαδικής εικαστικής έκθεσης

Παρασκευή 30/10 –  Μύλος του Παππά

18:00- 22:00 διαδικτυακή παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας χορού του Αποστόλη Ζαχαράκη (Βόλος)
21:00 διαδικτυακή παρουσίαση: Thessaloniki Cinedance International (TCI). Το διεθνές φεστιβάλ εστιάζει στη σύνδεση του χορού με τον κινηματογράφο.

Σάββατο 31/10 –  Διαχρονικό Μουσείο
Η ζωντανή προβολή αναβάλλεται για μια επόμενη διοργάνωση.

Κυριακή 1/11 – Διαχρονικό Μουσείο

19:00 διαδικτυακή παρουσίαση: Χορός στο Διαχρονικό: In actu (Λάρισα). Χορογραφούν για τον χρόνο: Liza Goodson (χορεύουν: Τζώρτζια Καραγκούνη, Χαριτίνη Λιόντου) και Αθηνά Μανώλη σε συνεργασία με ‘One Red Dot’ (χορεύουν: Μαρίτα Κάτσικα, Αθηνά Μανώλη).
19:30 προβολή και διαδικτυακή παρουσίαση: «ΝΤΑΚΑΡ» video Dance της ομάδας OFF ART, παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας (πρεμιέρα) βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο ποίησης του Θάνου Γώγου.
20:00 Διάλεξη/συζήτηση. «Χρόνος-Θάνατος -Έρωτας στην σύγχρονη ποίηση» σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό ΘΡΑΚΑ. Παρουσίαση Ηλίας Κουρκούτας (ψυχολόγος, ποιητής)
Συζητητές: Δ. Καραμανάβης (Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής), Κώστας Αγγελής (Κοινωνικός Ανθρωπολόγος)
Παρουσίαση της έκδοσης κειμένων του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής της ομάδας OFF ART, με θέμα τον χρόνο. Εισηγητής: Γιάννης Αντάμης, συγγραφέας, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.
Κοινό περιορισμένο. Κρατήσεις θέσεων: 2410253097
και σε live streaming

Τρίτη 3/11

20:00 διαδικτυακή παρουσίαση: Athens VIDEO DANCE project (AVDP), ένα Διεθνές Φεστιβάλ Video Χορού
Πέμπτη 5/11
20:00 διαδικτυακή παρουσίαση: ντοκιμαντέρ «Working Dancers» (2016) των: Kωνσταντίνα Μπούσμπουρα και Julia Martinez Ηeimann, μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Αργεντινής με διεθνή παρουσία σε ακαδημαϊκά πάνελ, φεστιβάλ και εργαστήρια.

Παρασκευή 6/11 – Διαχρονικό Μουσείο

20:00 προβολή & διαδικτυακή παρουσίαση: Xορός στο Διαχρονικό: OFF ART, χορογραφεί η Μαρία Ραπτοτάσιου τις: Ματίνα Ζουμπουνέλλη, Μαρία Κυρμά, Κωνσταντίνα Σουμπενιώτη
20:30 Ζωντανή performance (και σε live streaming)
Γραία=Greece=Oldness,
Greece means Oldness
Bodarch: Στέλλα Χατζηπαναγιώτου, Πέτρος Πέτρου
Μια περφόρμανς για την ωραιότητα και γηραιότητα ή «όταν η μούσα γίνεται μουσείο…»
Διάλεξη/συζήτηση (ζωντανά και σε live streaming)ι : «Κατασκευάζοντας τη Γυναίκα»
Παρουσιάζουν/ συζητούν ιστορικά και σύγχρονα δεδομένα, μέλη της φεμινιστικής ομάδας Μέδουσες (Νίνα Σεφεριάδου: Γυναίκες στην πυρά- πειθαρχήσεις γυναικείων σωμάτων χθες και σήμερα, Αντιγόνη Καψάλη: Η εικόνα της) και Αντώνης Ψάλτης: Τα θεμέλια της πατριαρχίας στην Αναγέννηση. Κοινό περιορισμένο. Κρατήσεις θέσεων: 2410253097
-και σε live streaming

Σάββατο 7/11 – Διαχρονικό Μουσείο

19:00 Performance/ ηχητική εγκατάσταση: «Κόσμος» Ιωάννα Λιούτσια (Θεσσαλονίκη)
Φωτογραφία-αφήγηση: «Σιωπηλοί αφηγητές του χρόνου» Οι προτομές ως εργαλείο βιοπολιτικής.Φώτης Νατσιούλης, Κώστας Σταυριανός, Αντώνης Ψάλτης
Διάλεξη/συζήτηση: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα – Σκηνές από την Eλληνική διαχρονία»
Δημήτρης Πλάντζος (καθηγητής κλασικής Αρχαιολογίας – Πανεπιστήμιο Αθήνας) Σταυρούλα Σδρόλια (αρχαιολόγος), Αντώνης Ψάλτης (Νομικός, ποιητής)
Κοινό περιορισμένο. Κρατήσεις θέσεων: 2410253097
και σε live streaming

Κυριακή 8/11 – Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί Τζαμί)

19:00- 22:00 διαδικτυακή παρουσίαση «To Τεράστιο Οικοδόμημα της Ανάμνησης» (Τhe Vast Edifice of Memory) -Πειραματικό, συνεχώς εξελισσόμενο βίντεο, με υλικό προφορικών μαρτυριών πολιτισμικών πρακτικών που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία. Ομάδα: Η Κληρονομιά της Γεύσης -The Heritage of taste.

Σεμινάρια:
Τα σεμινάρια αναβάλλονται για μια επόμενη πιο ευνοϊκή διοργάνωση.

Go to TOP