Αλλάζουν (σχεδόν) όλα στις Πανελλήνιες

Δείτε τα κυριότερα σημεία του νέου νομοσχεδίου

 

Το τελικό σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας με αλλαγές που αναμένεται να γίνουν πεδίο συζήτησης ή και αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολιτικούς. Ακολουθούν τα επιμέρους σημεία:

Μειώνονται τα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Όμως τα μαθήματα της Γλώσσας, της Γυμναστικής, των Θρησκευτικών και ένα μάθημα επιλογής θα γίνουν υποχρεωτικά για όλους. Επιπλέον από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά δε θα υπάρχουν πλέον Ομάδες Προσανατολισμού στη δεύτερη τάξη του Λυκείου και οι μαθητές θα επιλέγουν για το επαγγελματικό τους μέλλον στην Τρίτη Λυκείου.

Αυξάνεται η ύλη στα μαθήματα Προσανατολισμού

Οι ώρες διδασκαλίας αυξάνονται σημαντικά, υπάρχει και σχετική αύξηση της ύλης, η οποία όμως δε θα έπρεπε να τρομάζει τους μαθητές, αφού μαθήματα που δεν εξετάζονται σε επίπεδο Πανελλαδικών, θα καταργηθούν. Έτσι, κάθε μαθητής θα έχει περισσότερο χρόνο να εστιάσει σε πιο κομβικά για το μέλλον του αναγνώσματα.

Τέλος, το απολυτήριο Λυκείου με το νέο σύστημα θα μπορεί κανείς να το αποκτήσει με πολύ πιο απλά βήματα σε σχέση με το παρελθόν, αφού τα μαθήματα που θα εξετάζονται θα είναι ίδια και για το απολυτήριο αλλά και για τις ενδοσχολικές, κάτι που θα τονιστεί με μεγαλύτερη σαφήνεια το επόμενο διάστημα.

Go to TOP
Άνοιγμα