Έλληνας φοιτητής σχεδιάζει σπίτια… στο Φεγγάρι!

Και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρεία θέλει να φτάσει ως εκεί και να μείνει

Ένας  τελειόφοιτος της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, σχεδιάζει κάτι πολύ πιο πρωτότυπο από ένα ακόμη κτίριο στην Ελλάδα. “Χτίζει” τα πρώτα στάδια για μια βάση στη Σελήνη.

Ονομάζεται ‘Αγγελος Χρυσοβαλάντης-Αλφατζής, ο οποίος είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας, και συνεργάζεται με το κέντρο αστροναυτών της Eυρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρίας, που εδρεύει στη Γερμανία. Εκεί, συμβαίνει συνεχώς ένα γιγαντιαίο brainstorming σχετικά με το διαστημικό μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο Αλφατζής, μαζί με τους συνεργάτες του (μια ομάδα από μηχανικούς ως βιολόγους), παρουσίασε ήδη μια καινοτόμα ιδέα για μια σεληνιακή βάση θαμμένη μέσα σε σεληνιακό κρατήρα, ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε και διακρίθηκε στο πλαίσιο του περυσινού διαγωνισμού της ESA για τη σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός Σεληνιακού Χωριού.

Η βάση που η διεπιστημονική ομάδα του έχει σχεδιάσει στη Σελήνη, μπορεί να υποστηρίξει τη διαμονή ανθρώπων και την προστασία τους από τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μεταξύ άλλων, από την έκθεση στη θανατηφόρα ηλιακή ακτινποβολία, τις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας, καθώς και τη μειωμένη βαρύτητα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την αποστολή φουσκωτών μονάδων διαβίωσης και την εγκατάστασή τους στη βάση ενός μικρού κρατήρα στη νότια πολική περιοχή της Σελήνης. Όπως και να έχει, το μόνο βέβαιο είναι πως στο μέλλον ο άνθρωπος θα επισκεφτεί το Φεγγάρι για να μείνει μόνιμα εκεί.

Go to TOP
Άνοιγμα